Weg met die muur

Veel lof voor optreden van Ernst Daniël Smid in Secret Duets

5 mei 2023 09:15 | amusement | Door Marjolein Vos

© Still RTL XL
Een mooi televisiemoment gisteren op RTL4. In het programma Secret Duets duikt operazanger Ernst Daniël Smid op. Nadat de zanger in 2019 vertelt dat hij Parkinson heeft, gaat zijn conditie hard achteruit waardoor hij niet meer kan zingen. Door een operatie in 2022 keert het tij en is hij helemaal terug.

En dat maakt dat hij samen met goede vriend René Froger een duet kan zingen in het programma.

René Froger

Zanger René Froger is een van de panelleden in de aflevering van Secret Duets deze week. Met een afgescheiden wand ertussen zing hij met Ernst Daniël Smid de klassieker Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Nadat René in de eerste ronde nog in het duister tast, denkt hij na ronde twee te weten dat het Ernst Daniël is. "Kan ik emotioneel van worden als het is wie ik denk?"

Onthulling

René staat te popelen om zijn vriend in de armen te sluiten: "Weg met die muur. Weg ermee. Ik wil mijn vriend zien. Dit kan er maar één zijn. Dit is wel heel speciaal en ik word heel emotioneel." En dan volgen er tranen als de twee elkaar knuffelen op het podium. "Heerlijk om je weer te zien, vriend", aldus René. Na zijn optreden krijgt hij een groot applaus en een staande ovatie van het publiek en de panelleden.

Kijkers

Niet alleen René is overweldigd door het zien van zijn vriend, ook de kijkers van het programma raken niet uitgepraat over het moment van de twee op televisie. 

Secret Duets is elke donderdag te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

Meer over