Vermist verhuist naar SBS6 zonder Jaap Jongbloed

13 Augustus 2017 17:44 | amusement | Door Televizier

© TROS

SBS brengt Vermist weer op televisie. Het in 2015 bij AVROTROS geschrapte programma keert dit najaar terug op de buis onder de titel Team Vermissingen. 

Grote afwezige is Jaap Jongbloed, die sinds de start in 1996 het gezicht was van het programma waarin voortslepende vermissingszaken werden uitgelicht en vaak opgelost.

Vernieuwing

Ondanks hoge kijkcijfers besloot de NPO drie jaar geleden dat het programma moest wijken omdat het tijd was voor vernieuwing in de programmering. Er mocht nog één nieuw seizoen van Vermist gemaakt worden voordat het doek viel. Jongbloed gaf destijds aan wel oren te hebben naar een doorstart, maar meende dat Vermist alleen bij de publieke omroep kon worden gemaakt omdat er geld en aandacht nodig is om een gedegen en integer programma te kunnen maken. 

Doorstart

SBS6 gaat het vanaf woensdag 11 oktober toch proberen. Team Vermissingen wordt een liveprogramma met een nog onbekende presentator. Maar Jongbloed zegt desgevraagd in het AD alle vertrouwen te hebben in de doorstart: "Vooral omdat voormalig Vermist-eindredacteur Loes Leeman weer bij het programma betrokken is.  Het is heel fijn dat er weer aandacht komt voor vermiste personen. En ik weet dat het bij Loes in goede handen is.’’

Meer over