Tenzij ze te duur worden

Veronica Inside gaat nog minstens tot 1 juni door

1 mei 2020 09:13 | amusement | Door Jef Willemsen

© Wessel de Groot
Fans van Veronica inside kunnen nog zeker één maand genieten van het voetbalpraatprogramma. Volgens Johan Derksen hebben de makers in ieder geval tot en met maandag 1 juni groen licht gekregen van Veronica.

Johan deed deze toezegging op het Youtube-kanaal van Veronica inside.

Geen voetbal

Het voortbestaan van VI was even spannend, zeker omdat er geen voetbal meer is om de uitzendingen op maandag en vrijdag mee te vullen. Inmiddels is gebleken dat zelfs met het minimale voetbalnieuws Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp de zendtijd moeiteloos vol krijgen. Wat Johan betreft gaan ze dus nog wel even door: "Ik zou het wel prettig vinden om het karige nieuws wat er komt toch voor het voetlicht te brengen. Voetbalminnend Nederland hunkert natuurlijk naar informatie en onze kijkcijfers zijn uitstekend."

Kostenplaatje

Toch is het niet ondenkbaar dat VI toch vroegtijdig het veld moet ruimen dit seizoen. Volgens Derksen is dat een centenkwestie: "Door de coronacrisis hebben de bedrijven helemaal geen trek om te adverteren. Wanneer de productiekosten van zo’n programma hoger worden dan de reclame-inkomsten, dan zijn mensen bij commerciële tv-stations snel geneigd om er een film in te gooien in plaats van zo’n tv-programma, want die film hebben ze toch nog in het magazijn liggen.

Meer over