Verslaafd! vol nieuwe verslavingen

28 oktober 2014 16:26 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Alcohol, drugs, anabole sterïoden en zelfs de liefde: allerlei verslavingen komen voorbij in een nieuw seizoen Verslaafd!.

RTL 4 start vanavond met een nieuwe seizoen Verslaafd!, het programma waarin junkies worden geholpen om van hun verslaving af te komen. Peter van der Vorst vertelt aan het ANP dat er dit seizoen niet alleen maar drugsverslavingen aan bod komen. 

Peter van der Vorst

“We hebben een aantal cases langer gevolgd, en kijken hoe een aantal interventies uit de eerste serie zijn afgelopen. Bovendien behandelen we niet alleen meer alcohol- en drugsverslavingen, maar komen nu ook ghb, anabolen, heroïne en zelfs een ‘love-addiction’ langs“, aldus Peter van der Vorst.

Verslaafd!

Peter van der Vorst probeert verslaafden ook dit seizoen weer op integere wijze in beeld brengen. “Ik vind wat wij doen geen aapjes kijken: we tonen het hele proces zoals het is. En we beschermen de deelnemers wel tegen zichzelf en hun verleden”, vertelt hij.

RTL 4 

De verslaafden mogen volgens Peter van der Vorst meebeslissen over wat er uiteindelijk in de uitzending komt. “De verslaafden hebben geen vetorecht, maar we laten bijvoorbeeld sommige bekentenissen tijdens het hele proces over dingen die ze tijdens hun verslaving hebben gedaan uit het programma. We hebben op geen enkele manier de bedoeling om mensen te beschadigen”, besluit hij.

Peter van der Vorst werkt momenteel aan een Duitse versie van Verslaafd!.

Meer over