Vervolg Jopie Parlevliet Show nog onzeker

2 januari 2016 10:55 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Het is nog onduidelijk of RTL doorgaat met de Jopie Parlevliet Show. De zender wil in principe wel een tweede seizoen, maar heeft nog geen plaats.

Richard Groenendijk, die gestalte geeft aan het Rotterdamse omroepicoon, deed deze onthulling in de nieuwjaarsspecial van Ranking the Stars.

Terugkeer van Jopie

Afgelopen zomer maakte Richard acht afleveringen van de Jopie Parlevliet Show op zaterdagavond. In dit oergezellige praatprogramma ontving tante Jopie elke week drie BN'ers op de bank, was er ruimte voor jong talent en telkens een nieuwe kok met z'n eigen recept  voor gevulde eieren. De vrolijke talkshow scoorde gemiddeld zo'n 800.000 kijkers. Bij Ranking the Stars kreeg Groenendijk de vraag of er nog een vervolg zou komen.

Gat in het schema

Dat bleek lastig te beantwoorden. Groenendijk verklaarde dat het tweede seizoen in april zou komen ook al zijn er nog wat mitsen en maren. "Bij RTL hebben ze gezegd dat het door zou gaan, maar ze zochten nog wel naar een gat in het schema. Het is nu al januari. Ik denk dan: 'hoe lang kun je zoeken?' Dus ik denk dat het wel dinsdagochtend 7.30 uur wordt, op RTL 5." Toch hoopt de komiek dat de show doorgaat, ook voor zijn mede-Ranking kandidaat, stylist Fred van Leer: "Die doet de jurken", aldus Groenendijk.

Meer over