Vanwege avondklok

VI Vandaag stuurt publiek naar huis tijdens uitzending

26 januari 2022 22:28 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
VI Vandaag heeft op hilarische wijze een statement gemaakt tegen de nieuwe openingstijden in coronatijd. Tijdens de live-uitzending werd om klokslag 22.00 uur de studio ontruimd van publiek.

Dankzij de versoepelingen is er weer veel mogelijk in Nederland: pretparken, dierentuinen en de horeca is open. In theaters en de bioscoop zijn de deuren geopend en er mag zelfs weer publiek bij tv-programma's. Mits de boel om 22.00 uur is afgelopen. Een strop voor de cultuursector én talkshows.

Alarm

De mannen van VI Vandaag hintten dinsdag al dat ze de onzinnigheid van die regel tegen het licht wilde houden. Bij de start van de woensdageditie rond 21.35 uur zat de studio voor het eerst sinds de start van de meningenshow vol publiek. Iedereen genoot van een drankje en de gesprekken tussen het trio en tafelgast Roos Schlikker tot er afgeteld werd en om 22.00 uur het alarm afging.

Ontruimd

Wilfred Genee kon niet anders dan het publiek wegsturen. De mensen verlieten de studio alsof het om een ontruiming ging. Direct de jas aan en met mondkapje om richting de exit. Dit tot groot vermaak van de kijkers thuis.

Meer over