'Wunderschön und sexy'

Videosnack: Sylvie Meis spot met Duitse taal in Das Supertalent

30 september 2018 10:41 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Das Supertalent
Sylvie Meis is weer terug op de Duitse tv als jurylid van Das Supertalent. Zaterdagavond dreef ze flink de spot met een groep mannen uit Beieren én zichzelf.
Even wat context: kijkers zouden geklaagd hebben over dat Sylvie nog steeds Duits met een te Nederlands accent spreekt. Dit zou zelfs de reden zijn van haar ontslag bij de Duitse RTL vorig jaar. Maar nu ze dus weer in de jurystoel van Das Supertalent zit, durft ze er flink de spot mee te drijven.

Wunderschön und sexy

Op Instagram deelt Sylvie het fragment waarin een man in sterk Beiers dialect zijn groep introduceert op het podium. Syl kan hem maar moeilijk verstaan. Met samengeknepen ogen probeert ze het te volgen, maar zegt dan: "Bayern, dát is het enige woord dat ik heb begrepen. Sorry, ik hoor niet zo vaak Beiers Duits, maar ik vind het wunderschön und sexy klinken." En als hij vervolgens zegt dat 'ie algemeen beschaafd Duits maar niets vindt, antwoord Sylvie: "Nee, ik ook niet joh." In de zaal klinkt een golf van gelach, dus Sylvies spot valt gelukkig goed in de smaak.  

Meer over