Vrouw Menno zet Buch In De Bajes voort

RTL 4 zendt binnenkort een nieuwe reeks Buch In De Bajes uit. Nicole Buch, de vrouw van de reeds overleden Menno, neemt de presentatie voor haar rekening. 

Menno Buch overleed dit jaar op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Als eerbetoon aan de controversiële programmamaker gaat Nicole Buch een nieuw seizoen Buch In De Bajes maken. De brunette was al producent van het RTL 4-programma. 

Nicole Buch

Nicole Buch vind het geweldig dat RTL 4 haar de kans geeft om het programma te blijven maken. “Het is fantastisch dat het ‘Buch-gedachtengoed’ blijft voortbestaan. Dat ik in de geest van Menno datgene wat we jarenlang samen hebben opgebouwd, mag voortzetten. Dat is uniek en daar ben ik heel dankbaar voor”, vertelt ze.

RTL 4

RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard wilde niet graag stoppen met Buch In De Bajes. “Toen Menno mij vertelde dat hij niet meer beter werd, hebben we heel intensief contact gehouden. Het was een verdrietige periode, maar we waren het er al snel met elkaar over eens dat het programma moest blijven bestaan’’, aldus de man van Wendy van Dijk.

Buch In De Bajes

Erland Galjaard stelde zelf voor om Nicole Buch het programma te laten presenteren. ‘’Ik heb zijn vrouw Nicole gevraagd of zij naast haar werk als producent van het programma ook de presentatie voor haar rekening wil nemen. Zo kan zijn geweldige werk worden voortgezet en nog wel door de vrouw met wie hij dit hele project heeft opgezet en met ziel en zaligheid heeft beleefd. Zijn eigen vrouw en grote liefde Nicole. Het stelde hem enorm gerust. Buch blijft Buch!”, besluit hij.

Seizoen 4

Het vierde seizoen van Buch In De Bajes speelt zich af in de Penitentiaire Inrichting Rotterdam, waarin locatie De Schie en Hoogvliet de thuisbasis vormen.

Televizier sprak een jaar geleden met Menno Buch over Buch In De Bajes.

Meer over:

Reageren