Foetsie

Waar is Merel Westrik?

25 augustus 2022 15:33 | amusement | Door Irma Tomas

© Cornelie Tollens
Merel Westrik was ooit een vaste waarde op onze televisieschermen, maar het is alweer een tijd geleden dat we iets vernamen van de brunette. Waar is ze gebleven?

Een aantal jaar gelden werd Merel beschouwd als een groot televisie-talent. Ze presenteerde van 2014 tot 2019 het RTL Nieuws nadat ze eerder voor WNL samen met vriendin Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de Dag voor haar rekening nam. Linda de Mol werd in 2019 creatief directeur bij Net5 en zij strikte Merel haar voor het gloednieuwe concept Ladies Night waarin allerlei verschillende vrouwen onder leiding van Merel over verschillende onderwerpen praatten. 

Ladies Night

Ladies Night had het paradepaardje van Net5 moeten worden, maar vanaf het begin liep de Nederlandse kijker niet warm voor de show. De kijkcijfers daalden van 378.000 voor de eerste aflevering naar 129.000 voor de laatste. Toen het coronavirus onverbiddelijk toesloeg in Nederland, betekende dat ook het einde van Ladies Night. Het programma verdween in het voorjaar van 2020, na 1 aflevering in het tweede seizoen, geruisloos van televisie. 

Meer Merel

Daarna was het sappelen voor Merel die in april vorig jaar een dochtertje kreeg met RTL Nieuws-presentator Pepijn Crone. Ze maakte begin dit jaar enkel nog de special Een Slokje Teveel voor Net5 en op dit moment werkt ze aan Baby's in het Buitenland, een programma dat ze overnam van Jennifer Hoffman. Maar dat is natuurlijk veel te weinig. Linda de Mol heeft haar creatief directeurschap van Net5 allang aan de wilgen gehangen dus daar heeft ze niet zoveel meer te zoeken. Wordt het niet tijd dat de Publieke Omroep Merel terughaalt en een leuk programma geeft? Desnoods kan ze in de Op1-presentatorenpoule. We willen hoe dan ook meer Merel Westrik.

Meer over