Art Rooijakkers

Wat gebeurde er in de eerste aflevering van Zomer Met Art?

Art Rooijakkers trapte maandag af met zijn gloednieuwe programma Zomer met Art. En hij had een flink gevarieerde gastenlijst.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking Talpa TV. 

Te beginnen met 'zomerdate' Richard Groenendijk die de hele week co-host is. Richard was 25 kilo afgevallen en zag er hartstikke 'summerproof' uit volgens Art. Dat kwam goed uit want Zomer met Art wordt gepresenteerd vanuit een studio in Artis die veel weg heeft van een strandtent. 

Blikseminslag in douche

De eerste gasten waren twee alleenstaande moeders die, ondanks dat ze een baan hebben, maar moeilijk kunnen rondkomen. En dan is het best vervelend wanneer minister Carola Schouten zegt dat ons eten veel te goedkoop is. Daarna sprak Art met de 12-jarige Max die wonder boven wonder een blikseminslag overleefde. Max stond te douchen toen het noodlot toesloeg en wil graag iedereen waarschuwen om uit de douche te blijven wanneer het onweert. Voor je het weet, ben je de pineut. 

Alain Clarke zong UB40

Alain Clarke is de artiest van de week. Hij zingt de hele week covers van grote hits. De eerste was Kingston town van UB40 omdat Alain daar mooie herinneringen aan had. Artis-bioloog Jasper Buikx vertelde dat homoseksualiteit in het dierenrijk aan de orde van de dag is: Flamingomannetjes bouwen samen nesten en van de mannelijke giraffen is zelfs 98% van de mannenliefde. 

Guido Weijers is gelukkig

Verslaggevers Bram Krikke en Gwen van Poorten stelden zich in deze eerste aflevering voor en cabaretier Guido Weijers kwam uitleggen hoe je gelukkig wordt. 

Vanavond doet Art het nog eens dunnetjes over. 

Wil je de eerste aflevering terug kijken, dan kan dat hier.

Zomer met Art, maandag t/m vrijdag 22.30 uur • RTL 4

Meer over: