De Pubquiz

We gaan pubquizzen bij Omroep MAX

10 april 2018 10:45 | amusement | Door Irma Tomas

Omroep MAX gaat vanaf het najaar een nieuwe quiz uitzenden die bedacht is door good old François Boulanger van Lingo. Het gaat om een pubquiz.

Duizenden mensen spelen iedere week in talloze café's in Nederland pubquizzen en MAX zag daar wel een tv-programma in. Omroepbaas Jan Slagter zegt in het AD dat het een quiz wordt voor jong en oud.

Iedereen kan meedoen

„Je kunt het iedereen in groepen laten spelen: een schoolklas, een voetbalclub, ministers, staatssecretarissen en woonbuurten. De groep die de finale haalt en wint, gaat met de jaarlijkse MAX Pubquiz-bokaal naar huis.”

Kroegachtig

De Pubquiz wordt helaas niet in een café opgenomen, maar in een tv-studio. „We gaan uiteraard wel voor een kroegachtige setting met veel volk, mensen achter de tap en op de achtergrond zo af en toe het geluid van rinkelend glas.’’

Wat van opsteken

Het is de bedoeling dat De Pubquiz dit najaar op televisie komt en dat het groot gebracht wordt op NPO 1. „Het is niet alleen maar amusement, dat mag ook niet meer bij de publieke omroep. Je gaat hier ook echt wat van opsteken.’”

Meer over