Wendy en Ruben ondergaan experimenten in RTL Gezondheidstest

9 januari 2018 16:57 | amusement | Door Televizier

© Sander Koning, sander@koningphoto.com

In de RTL Gezondheidstest testen Wendy van Dijk en Ruben Nicolai vanaf 8 februari zeven weken lang hoeveel zijzelf, andere bekende Nederlanders, het studiopubliek en de kijkers thuis van gezondheid weten. 

Kun je zware botten hebben? Is het ongezond om elke dag je haar te wassen? En: kun je ziek worden van te weinig slaap? Naast Wendy en Ruben laten Marieke Elsinga, Herman den Blijker, sportschooleigenaar Arie Boomsma en Fred van Leer zich testen op locatie en in de studio. Ze werken zich in het zweet en ondergaan medische experimenten.

Stress van The voice

De gezondheidstest is het perfecte programma voor Wendy van Dijk. Zij is nogal veel bezig met haar levensstijl: „Ik leef bewust en zorg voor voldoende sport en ontspanning. Nu ben ik wel benieuwd naar hoe mijn lichaam reageert op bijvoorbeeld een liveshow van The Voice, ervaar ik stress of niet? Dat gaan we testen.” Ook Ruben Nicolai wil weten of hij gezonde keuzes maakt: “De afgelopen maanden waren heel erg gezellig en weinig gezond. Ik ben officieel te zwaar en zie dus huizenhoog op tegen deze test. ‘Gelukkig’ doet Arie Boomsma ook mee...”

Experts

Elke week staat in De gezondheidstest een nieuw thema centraal. Na zeven weken is duidelijk wie de meest verantwoorde keuzes maakt en dus een gezonde levensstijl heeft. De tests zijn samengesteld door experts.

RTL Gezondheidstest, vanaf 8 februari 2018 om 20.30 uur op RTL 4

Meer over