Wie is de Mol?

Dit zijn de beste hints naar Renée, Charlotte en Rocky

25 februari 2021 15:48 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS
De mol is een vrouw. Zoveel is zeker nu alleen Renée Fokker, Rocky Hehakaija en Charlotte Nijs nog over zijn in Wie is de Mol?. Maar wie is het dan? Hier vind je voor elke kandidaat de beste hint tot nu toe.

Met nog maar 1 reguliere aflevering te gaan, hebben we als kijkers van Wie is de Mol? nog maar 1 kans om de mol in actie te zien. Dat is met nog 3 kandidaten misschien wel een stuk makkelijker dan in het begin, maar de makers van het programma zijn ook een meester in het verbergen van de echte mol-acties en hints. Of hebben ze er toch een paar laten zien? Televizier zet de opvallendste hints naar de drie overgebleven deelnemers voor je op een rij.

Follow the money: Charlotte 

De lijst met opdrachten die mislukten dankzij Charlotte is eindeloos. De SBS6-verslaggever wist bij elke opdracht wel iets onhandigs of raars te doen waarmee ze geld uit de pot hield. Was ze de mol of speelt ze de mol? We gaan ons dan ook niet wagen een opsomming van al Charlottes mogelijke mol-acties, maar vinden haar vooral verdacht om iets anders: het geld. Of beter: het ontbreken daarvan.

Mingeld

De belangrijkste route naar de mol is over het algemeen Follow the money en in dat geval zou Charlotte de Mol zijn. Zij verdiende zelfs zo weinig dat ze persoonlijk op een minbedrag staat. Ze haalde zelfs twee keer lachend een giga-bedrag van duizenden euro’s uit de pot.

De Follow the money-theorie is overigens niet waterdicht. De afgelopen seizoenen ging dit wel op voor mol Rob Dekay, mol Jan Vertsteegh en mol Thomas Cammaert, maar in de seizoenen van mol Merel Westrik en mol Jeroen Kijk in de Vegte was het toch echt een mollende kandidaat die het minst verdiende.

Jokers: Renée

Elk seizoen is er wel een terugkerend item dat verwijst naar de mol. Zou dat dit jaar de speelkaart joker zijn? Al in de eerste aflevering mogen de kandidaten hun gevonden geld inruilen voor een joker en krijgen in plaats van het felbegeerde houten schijfje de speelkaart in handen. Tijdens het kajakken in de grot staat de joker op de muur en in de laatste aflevering maakten de kandidaten een puzzel met de beeltenis van de joker daarop. 

Ruilen

Maar naar wie kan de joker nou verwijzen? Mogelijk is dat Renée. Renée was een van de weinige kandidaten die haar geld in opdracht 1 niet ruilde voor de speelkaart. Misschien omdat dat niet kon omdat de mol niet met zichzelf kan ruilen?

Actrice

Daarnaast kan de joker een verwijzing zijn naar Renée als actrice. Over The Joker zijn de prachtigste films gemaakt. Ook kan de speelkaart verwijzen naar Blind Date, de film waarvoor Renée in 1996 een Gouden Kalf won. Die film is volledig opgenomen in het casino van het Amsterdamse Hilton Hotel.

Evenbeeld

Tot slot lijkt Renée gewoon op de afbeelding op de kaart. Kijk zelf maar:

Het spel: Rocky

Kijk je puur naar hoe het spel gespeeld is, dan zou Rocky heel goed de mol kunnen zijn. Rocky is vanaf het begin een onopvallende speler geweest. Typisch gedrag voor een mol. Gewoon lekker meedoen, opgaan in de groep, geld verdienen: kortom vertrouwen winnen. Maar naarmate de afleveringen vorderen wordt Rocky verdachter.

Ruilen

In aflevering 1 heeft zij (net als Renee en Marije) niet geruild met de mol. Hier gaat net als bij Renee op: kon dat niet omdat ze zelf de mol is?

5000 euro

Later in het seizoen wordt Rocky verdachter. In de 'trein-opdracht' waarbij de kandidaten geld uit de pot kunnen halen in ruil voor voorkennis, doet de brave Rocky iets totaal onverwachts: ze biedt 5000 euro. Het zou meteen verklaren waarom ze eerder zo goed haar best deed: ze wist dat ze het geld er later in het spel in een klap weer uit kon halen. Dat Marije en Charlotte ook 5000 euro boden, kwam haar waarschijnlijk alleen maar goed uit, want het maakt Rocky minder verdacht.

Zonder Marije

In de opdracht waarbij de groep moet ontsnappen uit de gevangenis is het Rocky die aandringt om zonder Marije – die maar niet vrijkomt - naar het eindpunt te gaan. Het gevolg is dat ze nul euro verdienen omdat ze incompleet het pand hebben verlaten.

Opgeven

Dan is er de opdracht waarbij er code uit de grote gebikkeld moeten worden. Rocky zit bij het bikkelclubje en dat is natuurlijk een perfecte positie voor de mol. Ze kan codes weggooien of laten zitten. Op een gegeven moment zegt ze ook dat de codes op zijn, terwijl dat – als Marije toch doorgaat – nog helemaal niet het geval blijkt te zijn. Ook geeft ze later codes door die al genoemd zijn.

Laatste aflevering

De laatste reguliere aflevering van Wie is de Mol die je zaterdag 27 februari om 20:30 uur op NPO 1. Volgende week wordt dan duidelijk wie de mol is!

Meer over