Vergissing of voorkennis?

Bizarre verspreking Nikkie de Jager verklapt identiteit als Mol

29 september 2020 09:01 | amusement | Door Jef Willemsen

© Leon van den Broek
Molloten menen de Mol gevonden te hebben van dit twintigste jubileumseizoen nadat ze hoogstpersoonlijk haar mond voorbij had gepraat.

In de derde aflevering van Wie is de Mol? deed Nikkie de Jager namelijk terloops een onthullende uitspraak over haar kennis van het spel. 

Rob DeKay

Tijdens de opdracht met de geldkoffer op een druk plein bleken namelijk ook drie oud-Mollen rondgelopen te hebben. Aan de kandidaten te raden wie dat had kunnen zijn. Uit het niets leek Nikkie de naam 'Rob' te roepen, een verwijzing naar zanger Rob DeKay die in het meest recente seizoen de infiltrant bleek. Maar hoe kon Nikkie dit weten?

Ron Boszhard

Eerder in de aflevering bleek namelijk dat dit seizoen werd opgenomen in november 2019. Dat werd duidelijk toen iedereen de verjaardag vierde van Ron Boszhard. De presentator is geboren op 12 november en toen moest het seizoen met Rob als de Mol nog uitgezonden worden.

Foutje bedankt?

In de twintig jaar dat Wie is de Mol? op televisie is, heeft het programma maar één Mol met de naam Rob. Is het een eenvoudige vergissing of had Nikki voorafgaand aan haar deelname contact met met oud-Mollen waaronder Rob? Menig molloot vreest dat de sterrenstylist haar mond voorbij heeft gepraat. Overigens denken sommige molloten ook dat Nikkie 'roep, roep' riep om andere kandidaten aan te moedigen om namen van oud-mollen te noemen.

Meer over