Sinan Can vertelt

WIDM-podcast: 'Ik heb tactisch en strategisch gespeeld'

24 februari 2019 18:13 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
De drie finalisten van Wie is de mol? zijn bekend. Sinds zaterdagavond weten we dat Merel Westrik, Niels Littooij en Sarah Chronis nog in het spel zitten. Sinan Can moest vertrekken in aflevering acht.

In de wekelijkse WIDM-podcast van AVROTROS vertelt de documentairemaker openhartig over zijn tijd in het spel. "Ik heb vooral heel tactisch en strategisch gespeeld", zo duidt hij zijn verblijf in het spel, hetgeen vermoedelijk door veel volgers van het programma beaamd zal worden.

Focus op andere deelnemers

Sinan was zich er naar eigen zeggen vanaf het eerste moment van bewust dat zijn deelname aan Wie is de mol? van uiterst korte duur kon zijn. "Je weet nooit hoe snel je eruit gaat. Vooral in het begin is het een soort Russisch roulette", zo zegt de man die het uiteindelijk acht weken volhield.

Hij heeft overigens ook een verklaring voor het feit dat hij lang in het spel kon blijven. "Ik kwam natuurlijk om te winnen. Ik was ook vrij zelfverzekerd van mijn zaak", zo doet de journalist uit de doeken.

Verslapping

Hij erkent overigens in de podcast ook dat het de laatste periode wat minder liep. "Het verslapte in de afgelopen opdrachten. De concentratie was een beetje weg en dan laat je steken vallen en mis je ook details van anderen", aldus Sinan, die ook vertelde dat zijn favoriete opdracht de waslijnopdracht was. Dit omdat de deelnemers tijdens die opdracht het meest contact hadden met de lokale bevolking.

Ook benieuwd naar de podcast met Annemieke Schollaardt en Rik van de Westelaken? Je beluistert hem hier.

Meer over