Aflevering 3 staat nu online!

WIDM-podcast: 'Ik zat op het puntje van mijn stoel!'

20 januari 2019 16:08 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
In de derde Wie is de mol?-podcast blikt presentatrice Annemieke Schollaardt met Rik van de Westelaken terug op de spraakmakende derde aflevering.

In de WIDM-podcast wordt tot en met de finale exclusief materiaal gedeeld. Zo wordt er met geluidsfragmenten teruggeblikt op de aflevering en zijn afvallende kandidaten én makers te gast. Ditmaal zijn alleen Rik en twee van de makers te horen, om redenen die trouwe kijkers wel kunnen raden.

Vlaggenopdracht

Tot Annemieke’s verbazing vertelde Rik dat alle inwoners van de wijk Medelin maar wat graag meewerkten aan de eerste opdracht en sowieso ontzettend verwelkomend waren. Het was geen enkel probleem om kleurrijk wasgoed los te peuteren voor de eerste opdracht. Volgens Rik zijn opdrachten met de lokale bevolking juist leuk vanwege het contact dat je kunt maken.

Jenga toren

Die ene joker winnen zou moeten lukken, dacht ook Rik. Het zou traumatisch zijn geweest als er niks in had gezeten. Een ander risico was als ze er allemaal niks van hadden gebakken. Maar het was bekend dat sommige kandidaten ervaren Jenga spelers zijn, zo ook Nikkie die vanwege haar visagie achtergrond wel een vaste hand moet hebben. 

Gevaarte bouwen

Rik was heel blij met de locatie van de derde opdracht: mysterieus en spookachtig, mede dankzij de stoomlocomotief. Hij had verwacht dat de groep voor 45 minuten zou kiezen en dat ze zouden falen, vooral omdat hij het zelf een ingewikkelde opdracht vond om het gevaarte aan de andere kant weer op te bouwen.

Geen afvaller

Na het maken van de test was het gissen wie de afvaller van deze week is. Annemieke was ook verbijsterd toen het antwoord een weekje werd uitgesteld, maar Rik was resoluut: “Dat heet een cliffhanger Dit is waarom ik na al die jaren nog zo dol ben op Wie is de mol? Als kijker word ik hier heel blij van. Natuurlijk wil ik weten wie er afvalt, maar het is zo spannend opgebouwd. Ik zat op het puntje van mijn stoel."

Vraag aan Annemieke

Benieuwd naar de rest van de podcast? Je kan hem iedere zondag vanaf 16.00 uur hier terugluisteren. De WIDM-podcast is voor fans die geen genoeg van het programma kunnen krijgen. Ook een prangende vraag voor de presentatrice of de afvallende deelnemers? Stuur ze in via annemieke@radio2.nl en doe er je voordeel mee!

Meer over