Wie is de Mol? - 11 redenen waarom Tim de Mol is

De Mol gaat zich zaterdag eindelijk onthullen. In afwachting van de ontknoping zet Televizier verdachte acties en hints op een rijtje. Vandaag: Tim Hofman.

“Als ik de Mol zou zijn,” zei Tim Hofman in zijn voorstelfilmpje van Wie is de Mol, “dan zou ik heel erg leuk doen met mensen, maar ondertussen…” (Gemene grijns.) “Een goede Mol kan in je gezicht lachen en je ondertussen in je rug steken, zonder dat je het voelt.”

Zou het? Zou Tim de meest sneaky Mol ooit zijn? Wij zetten alle redenen op een rijtje waarom de BNN-presentator niet te vertrouwen is.

1) Maria’s in de metro

Aflevering 1, de allereerste opdracht: Tim moet in de metro vier vrouwen vinden die Maria heten en daar slaagt hij in. Achteraf blijkt dat Klaas heeft ingeschat dat de opdracht niet zou lukken: er komt 1000 euro in de pot omdat er mensen hebben gefaald. Het succes van Tim is dus verdacht.

2) In de fout met zout

In de zoutopdracht in aflevering 2 is Tim ook niet zo lekker bezig. Hij rent een verlaten steiger helemaal af, wat alleen maar tijd kost. Verder draagt hij niets bij aan de zoutkarren die op tijd binnenkomen.

3) Lummelen met locals

Dan aflevering 3, waarin de kandidaten stukjes briefgeld moeten combineren tot volledige biljetten. Tim is lekker aan het lummelen met de locals en stelt zelfs voor om met paard en wagen te rijden. Zeer tijdrovend.

4) Kajakmislukking

Bij het kajakken in aflevering 4 wordt Tim al snel omgeduwd door een duiker en zo kan hij dus geen geld binnenbrengen. “Volgens mij heb ik die gast nog een mep verkocht met m’n peddel”, lacht Tim na afloop. Zogenaamd fanatiek?

5) Theater met Taeke

“Je moet even het schilderijtje slopen Taek!” Bij de theateropdracht in aflevering 6 moeten de kandidaten in twee teams twee kamers identiek opbouwen zonder bij elkaar te kijken. Tim is vooral op zoek naar jokers en is lekker aan het klungelen met zijn maatje Taeke.

6) Chaos in de kabelbaan

Tim is ook heerlijk aan het klooien in de kabelbaan in aflevering 6. Hij heeft Taeke aan de telefoon, voor wie hij Spaanse woorden in het Nederlands moet vertalen. Dat gaat uiterst moeizaam. Taeke blijft woorden als cuchillo maar spellen. Tim: “C-U-U-C?”

7) Zo blind als een Mol?

In het verlaten hotel met de creepy piccolo’s (aflevering 7) staat Tim behalve Annemieke het langst in de controlekamer. Hij ziet echter niet dat bij elke camera keurig staat aangegeven waar die hangt.

8) Tijd rekken

Tien minuten zijn er al verstreken als Tim ziet dat er in de loods van aflevering 8 paaltjes staan die de vakken aangeven waarin de kandidaten tegeltjes moeten tellen. Een derde van de tijd staat hij dus te verdoen met zinloos meten op de maquette.

9) Niet één klok stopgezet

In de suikerfabriek (ook aflevering 8) moeten de kandidaten aftikkende geldklokken stilzetten. Tim draagt helemaal niets bij: hij weet geen enkele klok te stoppen.

10) Geen onderonsjes met Art

Art zei bij de briefing in aflevering 1 dat hij de Mol pas weer in de finale één-op-één zou spreken. Diezelfde aflevering in de metro heeft Art al een onderonsje met Klaas en later spreekt hij Annemieke als couch potato na de televisieopdracht. Tim is dus de enige die niet één-op-één Art heeft ontmoet.

11) I’m on it

En dan nog een mogelijke geheime hint: als de kandidaten hebben ontdekt dat de Mol staat afgebeeld achterop de biljetten in de pot, zegt Tim: “I’m on it”. Is hijzelf de persoon die op de achterkant van het geld te zien is?


Genoeg redenen dus om aan te nemen dat Tim Hofman de bedrieger is in het spel. Maar ís hij het ook? Zaterdag komt eindelijk het verlossende woord. Hier kijken we nog naar de molacties van Annemieke, hier naar die van Klaas.


Lees ook:
11 redenen waarom Annemieke de Mol is
- 22 redenen waarom Klaas de Mol is

Meer over:

Reageren