Wie is wie? De kandidaten in Dance Dance Dance 2016

3 september 2016 14:52 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland/William Rutten

Na maanden training nemen de vijf koppels van het tweede seizoen Dance dance dance het vanaf vanavond tegen elkaar op. Maar welk duo maakt het meeste kans op winst?

Eerlijk is eerlijk: niemand heeft de komende twee weken iets te vrezen. Pas in aflevering drie gaat de jury mensen naar huis sturen. Wat verder opvalt is hoe relatief jong de kandidaten zijn: Antje Monteiro is met haar 47 jaar de "oudste" van het stel. Leeftijd en gestel spelen dus geen grote rol, aanleg en ervaring des te meer. Een analyse op alfabetische volgorde...

Antje Monteiro & Romy Monteiro

Afbeelding

Moeder en dochter hebben allebei ervaring in de musicalwereld en weten wat het is om pasjes in te studeren. In haar jonge jaren danste Antje zelfs mee in het ballet van Toppop legende Penney de Jager. Maar uit de vrijgegeven beelden van de training bleek dat ze toch wat moeite had met het moordend tempo van de dansshow. Dochter Romy heeft dankzij haar hoofdrol in The bodyguard een ijzersterke conditie en pikt moves snel op, dat kan de boel compenseren.

Winkans: Redelijk groot.

Buddy Vedder & Robin Martens

Afbeelding

In het eerste seizoen bleken jonge honden Pip Pellens en Pim Wessels de gedoodverfde favorieten. Het zou zomaar eens kunnen dat de geschiedenis zich herhaalt met deze twee GTST­-acteurs. Ze hebben in elk geval een gedegen dansachtergrond: Buddy studeerde af aan de Frank Sanders musicalacademie waar dans en beweging een belangrijk deel van het curriculum is. Robin danst al sinds jonge leeftijd en heeft onder meer klassiek ballet, jazzballet en hiphop onder de knie. Dat zou ze best weleens een cruciale voorsprong op kunnen leveren.

Winkans: Behoorlijk groot.

Ferry Doedens & Inge de Bruijn

Afbeelding

Een topsporter met een tv-dansverleden en een afgetrainde acteur met soepele heupen? De combinatie Ferry en Inge lijkt een garantie voor succes op de dansvloer. Ferry volgde een kunst- en theateropleiding en speelde hoofdrollen in Wicked en Grease, musicals waar je toch behoorlijk goede skills voor moet hebben. Nadat ze in 2007 stopte met haar zwemcarrière dook Inge op in Dancing with the stars en Let's dance, waar ze steevast hoge ogen gooide.

Winkans: Behoorlijk groot. 


Jeroen van der Boom & Dany van der Boom

Afbeelding

Waar vorig seizoen maar liefst twee stelletjes meededen (Pip & Pim en Euvgenia & Jeroen) is het echtpaar Van der Boom ditmaal het enige liefdeskoppel op de dansvloer. Die extra intieme band kan een voordeel opleveren als er cheek to cheek moet worden opgetreden. Maar wat dit duo heeft aan intimiteit, lijken ze te ontberen aan danservaring. Jeroen is van huis uit een multitalent: zingen, acteren, persifleren en presenteren, niets is deze topper te dol... Maar van dansen heeft hij niet direct kaas gegeten. Afgelopen maart kreeg hij tijdens de repetities zelfs een behoorlijke paniekaanval. Zijn vrouw Dany is de stille kracht van het stel en zorgt er sindsdien extra voor dat Jeroen optimaal kan presteren.

Winkans: Relatief klein.

Kees Tol & Annemarie Keizer

Afbeelding

De Volendamse vrienden Kees Tol en Annemarie Keizer lijken het zwaar te gaan krijgen. Van alle koppels hebben ze misschien wel de minste ervaring op dansgebied. Kees maakt er geen geheim van amper tot niet te kunnen dansen en dit is voor Annemarie überhaupt de eerste keer dat ze iets op tv doet. Dat maakt Dance dance dance voor beiden dan ook tot een pittige uitdaging. Toch zou het duo weleens voor verrassingen kunnen zorgen. In een interview met Televizier liet presentatrice Chantal Janzen zich ontvallen dat ze onder de indruk was van de ontwikkeling die Kees in een korte tijd heeft doorgemaakt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Winkans: Niet ondenkbaar.

Alle foto's credit: RTL Nederland/William Rutten

Meer over