Fijn overzicht

Wie is wie in het musicalspektakel Dagboek van een Herdershond live?

3 september 2023 10:00 | amusement | Door Elselien van Dieren

© Sander Mulkens

De klassieke serie Dagboek van een Herdershond komt terug op tv, ditmaal als eenmalig musicalspektakel. Wie is wie in het verhaal over lotgevallen van kapelaan Odekerke in het Limburg van 1914?

Wij vertellen het je in dit overzicht.

Lees ook: KRO-NCRV deelt nieuwe namen voor Dagboek van een Herdershond Live 

Erik Odekerke (Thomas Cammaert)

De jonge kapelaan Erik Odekerke, gaat in 1914 in het dorp Geleen werken. De klunzige, naïeve geestelijke heeft de beste intenties, maar jaagt ondanks zijn goede bedoelingen veel dorpelingen tegen zich in het harnas. Thomas Cammaert (39) kroop eerder in de huid van Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje en discipel Petrus in The Passion.

Thomas Cammaert in Dagboek van een Herdershond 2023
Thomas Cammaert in Dagboek van een Herdershond 2023


Miete (Nandi van Beurden)

Miete is de dochter van de lokale bierbrouwer en heimelijk verliefd op Erik. Maar de kapelaan leeft celibatair en haar vader heeft al een andere man voor haar op het oog. Actrice Nandi van Beurden (32) speelde eerder Maria in The Sound of Music en was deze zomer kandidaat in De Slimste Mens.

Nandi van Beurden in Dagboek van een Herdershond 2023
Nandi van Beurden in Dagboek van een Herdershond 2023


De Engelbewaarder (Angela Schijf)

De Engelbewaarder waakt over kapelaan Erik en voorziet hem op geestige wijze van gevraagd én ongevraagd advies. Als rechercheur Eva van Dongen in Flikken Maastricht staat actrice Angela Schijf (44) met beide benen op de grond, als Engelbewaarder stijgt ze juist tot grote hoogten.

Angela Schijf in Dagboek van een Herdershond 2023
Angela Schijf in Dagboek van een Herdershond 2023


Pastoor Bonhomme (Jon van Eerd)

De conservatieve pastoor Bonhomme staat aan het hoofd van de kerkgemeenschap, maar laat al het werk over aan kapelaans Odekerke en Lumens. Acteur Jon van Eerd (62) werd bekend door zijn rollen in Mamma Mia!, Moeder, ik wil bij de revue en Titanic. Zijn Limburgse wortels zullen hem goed van pas komen in zijn rol.

Jon van Eerd in Dagboek van een Herdershond 2023
Jon van Eerd in Dagboek van een Herdershond 2023


Kapelaan Lumens (William Spaaij)

Erik Odekerke kan het goed vinden met kapelaan Lumens. Ze worden vrienden en delen veel met elkaar, maar niet alles. Lumens draagt namelijk een geheim met zich mee. Acteur William Spaaij (40) was eerder te zien in onder andere Hairspray, Ramses en Mary Poppins.

Dagboek van een Herdershond live is op zondag 3 september vanaf 20:23 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over