Wie wint de finale van Idols 2016?

Vanavond is het eindelijk zover: de finale van Idols 2016. Wie gaat er met de winst vandoor en mag zich 'Idol 2016' noemen? Wordt het Nina of Kimberly? 

Tot nu toe ziet het er niet goed uit voor Kimberly. 60% van de stemmers van de poll op de site van Idols denkt dat Nina als winnaar uit de bus komt vanavond.

Afbeelding

Kimberly

Maar waarom vinden de meiden zelf eigenlijk dat ze moeten winnen? Kimberly in het AD: "Ik kan zingen, ik kan een performance neerzetten, ik kan dansen én ik hou van mode en styling. Ik gebruik mijn eigen idolen, bijvoorbeeld Rihanna, als inspiratie. Ik ben er nog lang niet, maar ik denk wel dat ik als een klassiek idool neergezet kan worden."

Nina

Nina komt nog een stuk minder zelfverzekerd over dan Kimberly. "Veel mensen denken dat een idool het plaatje is van glitterjurkjes, dansjes en uptempo nummers. Ik kan ook een idool zijn, maar dan op een andere manier."

Onzeker

En het lijkt alsof het publiek meer overtuigd is van haar zangkwaliteiten dan zijzelf: "Ik bedoel: er wordt toch op me gestemd, dus blijkbaar vinden ze het leuk wat ik doe." Toch blies de 17-jarige dame de jury omver met haar auditie.

Audities

In maart was te zien hoe Nina als verlegen meisje op de welbekende stip stapt. Al bij de eerste noten van Ed Sheeran's I see fire is de jury onder de indruk van haar prachtige stem. De 23-jarige Kimberly blies de jury omver met haar indrukwekkende vertolking van Beyoncés hit Love on top

Grande finale

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben ze alle rondes van Idols overleefd. Beide dames hebben ook al een single opgenomen. Nina's nummer heet Lights go out en Kimberly hoopt een hit te scoren met How bad

Eva Simons

En natuurlijk zijn we benieuwd hoe jurylid Eva Simons 'in het echt' is. "Ze is echt heel leuk en supportive. Maar wel eerlijk. Ze zit daar om haar mening te geven. Als zij iets vindt, dan moet ze dat kunnen zeggen," zegt Kimberly. Volgens Nina valt ze ook wel mee, maar "ik ben niet zo van het schelden, dus daar schrok ik een beetje van." 

Jury

Het oordeel van de jury is tijdens deze finale niet bepalend; de mensen thuis beslissen wie er wint. Gelukkig voor de dames, want de kijkers vinden net als Gordon en Patricia Paay dat de jury er niets van bakt, al moet Kimberly vanavond dan nog wel behoorlijk aan de bak.

Wie wint?

De finale van Idols is woensdag 8 juni om 20.30 uur te zien bij RTL 5. Rond 22.30 uur weten we of het Nina of toch Kimberly is, die er met de winst vandoor gaat. De inschrijving voor het zesde seizoen Idols is al gestart en je kunt je hier opgeven.

Reageren