'Altijd weer bijzondere complottheorieën'

William Rutten reageert op kritiek winnaar Het Perfecte Plaatje

23 december 2022 00:19 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Jurylid William Rutten reageert daags na de ontknoping van Het perfecte plaatje op de online kritiek dat de winst van Linda Hakeboom al bij de start vast zou hebben gestaan. 

Sinds de start van Het perfecte plaatje vormt William Rutten samen met vakgenoot Cynthia Boll al de jury van de fotowedstrijd. In een uitgebreide post op Instagram blikt hij terug op de afgelopen reeks.

Rollercoaster

Rutten staat bekend om zijn immer positieve insteek en daar opent hij dan ook mee. Hij noemt het seizoen een 'rollercoaster' met ook voor de jury grote verrassingen en wendingen. En dát maakt het juist zo leuk om dit programma te maken. Hij vindt het ook mooi om de emoties te zien die Het perfecte plaatje oproept bij kijkers, zowel de sportieve als onsportieve reacties.

Negatieve reacties

Toch staken sommige reacties hem behoorlijk. Hij spreekt over 'bijzondere complottheorieën' en gaat helemaal los op mensen die beweren dat Linda niet eerlijk gewonnen zou hebben: "En dan nog even voor de werkelijk ongelofelijk paar dieptrieste figuren die roepen dat de winnaar al vaststond vanaf dag 1 omdat een bepaalde ziekte moest winnen…. Ga je behalve diep schamen ook even langs Hans Anders, Pearl, Eye Wish of SpecSavers."

Meer over