William Shatner maakt Star Wars trailer belachelijk

20 oktober 2015 17:40 | amusement | Door Televizier

© Screenshot spotje Foxtel Broadband

De trailer van de nieuwste Star Wars film wordt wereldwijd bejubeld. Eén ster was echter niet zo positief: Star Trek-icoon William "captain Kirk" Shatner.

De 84-jarige Canadese acteur is al jaren actief op Twitter, met meer dan 2.5 miljoen volgers. Hij staat er om bekend maar wat graag online relletjes te veroorzaken.

Shatner over Star Wars

Toen de nieuwe trailer voor de film online werd gepresenteerd, zat Shatner er helemaal klaar voor. Met een brutale vrijgevochtenheid waar Captain Kirk nog van zou blozen, hakte hij in op de hype.

Shatner houdt al jaren vol dat Star Wars bedenker George Lucas stiekem heel veel heeft "geleend" van andere sci-fi genres.

Captain Kirk versus Princess Leia

Ook kon Shatner het niet laten een plaagstoot uit te delen aan Carrie Fisher, die wederom te zie is als Princess Leia Organa. In de trailer komt een huilende Leia enkele seconden in beeld. Shatner weet wel waarom ze weent: de actrice zou niet meedelen in de winstmarge van de nieuwe film.

Star Wars: The Force Awakens komt in december uit. Inmiddels is de trailer wereldwijd binnen één dag al dik 11 miljoen keer bekeken.

Meer over