Niemand wil meer een huispak

Winkel Roy Donders failliet

4 december 2018 10:33 | amusement | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt
De kledingwinkel van De stylist van het Zuiden, de enige echte Roy Donders, is failliet. Er kwamen veel te weinig mensen naar zijn kledingzaak Rojami's in Tilburg.

Een paar jaar geleden stonden de mensen nog rijen dik voor de winkel om een origineel Roy Donders-huispak te scoren bij de zanger die gek is op worstenbroodjes, maar sindsdien is de belangstelling tanende.

Verhuizing

Volgens Roy zelf is de ellende ontstaan toen zijn winkel moest verhuizen van een Tilburgse buitenwijk naar het centrum. Je zou zeggen dat de verplaatsing naar de binnenstad goed zou zijn voor de zaken, maar bij Roy met de harde krullen gebeurde het tegenovergestelde. Er kwam helemaal niemand meer. Aan de Telegraaf vertelt hij: „De laatste maanden moest er dik geld bij en dan word je wel gedwongen een besluit te nemen, hoeveel pijn dat ook doet, want Rojami's is wel mijn kindje.” Rojami's is inmiddels gesloten.

Ziel en zaligheid

De hele affaire gaat Roy zeer aan het hart: „Mijn hele ziel en zaligheid zitten in die winkel, jaren van mijn leven en dat van mijn familie zit erin.”

Meer over