Interview met de winnaar

Winnaar Heel Holland Bakt bakt: 'Ik ben een streber'

8 mei 2022 14:23 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Omroep MAX - Roland J. Reinders
De winnaar van Heel Holland Bakt werd zaterdagavond bekend. Er keken 2.3 miljoen mensen naar de verrichtingen van Tom, Zeinab en Enzo. Uiteindelijk kwam er een winnaar, die een dag later een interview gaf.

Let op: spoilers!

Enzo Pérès-Labourdette - die zaterdagavond zijn verjaardag vierde en naar de finale keek - is nog helemaal onder de indruk van de overwinning als hij de volgende dag belt met het AD. Hij vertelt onder meer over de goede sfeer achter de schermen. "We hebben nog elke dag appcontact met alle bakkers. Het is echt een familie geworden. Het mooiste vind ik dat je vriendschap sluit met mensen die heel verschillend zijn en met wie je anders geen avontuur aangaat", zegt Enzo.

Goede leermeesters

Een belangrijk element van deelname aan Heel Holland Bakt was voor Enzo dat hij er veel van opstak. "Ik heb sowieso veel van Janny en Robèrt geleerd, maar ook van de andere bakkers. Maar het belangrijkste is dat ik heb geleerd dat als je ergens je zinnen op zet, je veel meer kunt dan je denkt", zegt hij tegen de krant.

Vegan bakken

In het vraaggesprek gaat hij ook nog even in op het feit dat hij vegan bakt, iets waar op sociale media regelmatig wat om te doen was. "Omdat ik geen melk kan verdragen ging ik zuivelvervangend bakken. Maar ik ben een lekkerbek, dus ik wilde wel een éclair kunnen eten. Vegan is niet altijd lekker, dus ik wilde bakken op een manier dat je een waardig alternatief maakt."

Meer over