25.000 euro muziekgeld

Winnaar van tweede seizoen Better Than Ever is bekend

21 april 2023 09:10 | amusement | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Vijf weken lang zijn kijkers van Better Than Ever getrakteerd op goede optredens en openhartige verhalen. En gisteravond, in aflevering zes, was het tijd voor de finale. Elke aflevering werd er door de artiesten een winnaar gekozen, die gisteren in de finale nogmaals mochten optreden. Het werd een gevecht van goede vocalen, maar er kon er maar één de winnaar zijn.

Mocht je nog terug willen kijken... Let op: Spoilers!

En de winnaar is...?

Niemand minder dan 23-jarige Vinchenzo komt als winnaar uit de bus. Hij gaat met 25.000 euro aan muziekgeld naar huis na zijn solo-optreden en duet met Waylon

Finale

Vinchenzo zingt het nummer Man in the Mirror van Michael Jackson - zijn grote idool -  en oogst daarmee een staande ovatie. "Dit is fantastisch", aldus presentator Martijn Krabbé

Doorbraak

In de voorronde waarin we het verhaal van Vinchenzo horen, vertelt hij over hoe hij zijn doorbraak na The Voice of Holland heeft beleefd. "Toen veranderde mijn leven ineens van een scholier naar een artiest." Hij mag in het hele land optreden en brengt veel nummers uit maar hij droomt groter en verhuist naar het buitenland. Met zijn nieuwe muziek wil hij zichzelf herintroduceren in Nederland: "Ik heb nu een andere visie op muziek, ik ben daarin ook wel gegroeid en heb daar veel over geleerd."

Julia

Voor de winst moet hij zeker strijden, want hij moet het opnemen tegen Julia Zahra. Hij zingt samen met Waylon het nummer How Come, How Long. Wanneer hij uiteindelijk als winnaar wordt uitgeroepen, valt zijn mond open.

Bedanken

Hij besluit het woord te nemen om mensen te bedanken. "Ik wil allereerst een heel hard applaus voor Julia. Ik wil ook een heel hard applaus voor alle medekandidaten daar op de bank. En ik wil ook nog even de band bedanken, want jullie waren fenomenaal." Wat hij met het prijzengeld gaat doen, weet hij al wel ongeveer. "Als ik een nummer uitbreng, vind ik het altijd wel tof om daar een hele toffe videoclip bij te schieten. Daar gaan ook altijd wel wat centjes in zitten." Met alle nieuwe nummers die Vinchenzo dit jaar wil gaan uitbrengen, kan hij het geld dus goed gebruiken.

Meer over