Winston Gerschtanowitz geeft gigantische geldprijzen weg in spelshow The Wall

13 maart 2018 15:52 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

In het zenuwslopende spelprogramma The Wall is vanaf 22 april bij SBS6 te zien hoe mensen reusachtige geldbedragen kunnen winnen. Onder leiding van Winston Gerschtanowitz zal een 12 meter hoge muur het verschil maken tussen winst en verlies.

Een paar maanden geleden kocht SBS het programma The wall. De quizshow is al een enorme hit in de Verenigde Staten door de hoge bedragen die gewonnen kunnen worden: de eerste twee deelnemers gingen met meer dan een miljoen dollar naar huis. Nu zijn de Nederlandse deelnemers aan de beurt voor deze achtbaan aan emoties.

De echte Wall

In het spel zit een 12 meter hoge muur met onderaan uiteenlopende geldbedragen. Een kandidatenkoppel moet quizvragen beantwoorden. Na elk gegeven antwoord valt een groene of rode bal langs de muur, om in één van de 15 vakken met geldbedragen te belanden. Bij een goed antwoord - een groene bal - wordt de winst verhoogd, en bij een fout antwoord - een rode bal - wordt het bedrag in mindering gebracht.

Winston Gerschtanowitz

Winston Gerschtanowitz, de presentator van het Nederlandse programma, kan niet wachten tot de opnames in Nederland beginnen. “Ik heb een kijkje mogen nemen in de studio van The wall in Polen. De 12 meter hoge digitale muur heeft een enorme indruk op mij gemaakt. BankGiro Loterij the wall wordt groots op alle vlakken.”

Vertrouwen

De quizvragen zijn niet het meest zenuwslopende deel van het programma. Vanaf de tweede ronde wordt het quizkoppel gescheiden en speelt één kandidaat het spel in de studio. De andere kandidaat, afgezonderd in een geïsoleerde kamer, krijgt dan een contract aangeboden met een geldbedrag. Hij of zij staat daarmee voor een dilemma: gaan voor het contract, of er vertrouwen in hebben dat zijn/haar partner een hoog bedrag bij elkaar heeft gespeeld? Dit haast psychologische geldspelletje blijkt een succesformule: The wall is al in 19 landen te zien.

BankGiro Loterij The Wall is vanaf zondag 22 april wekelijks van 20:30 uur tot 21:30 uur te zien bij SBS6.

Lees ook: Winston Gerschtanowitz heeft dit jaar ook een kerstshow op het programma staan.

Meer over