Winston Gerschtanowitz krijgt geen nieuw contract bij SBS 6

17 augustus 2023 16:36 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Winston Gerschtanowitz is voortaan niet meer exclusief bij SBS te zien. De presentator krijgt geen nieuw contract van het Talpa van John de Mol. 

Dat meldt de Telegraaf die het nieuws uit de mond van Winston zelf hoorde. Dat Winston voortaan als freelancer door het leven gaat, betekent trouwens niet dat we hem niet meer terug zullen zien op SBS 6. Zo is hij straks weer te zien met de quiz 50/50 en komt er ook een vierde seizoen van Marble Mania.

Goedkoper

Behalve Marble Mania ontbreekt het de laatste jaren aan grote hits voor Winston en dat is hoogstwaarschijnlijk de reden waarom Talpa een vast contract niet meer nodig vindt. Eind vorig jaar kregen Patty Brard en Jeroen van der Boom eenzelfde droevige mededeling van hun werkgever. Voor Talpa is het simpelweg goedkoper om een presentator per project in te huren in plaats van ze een vet exclusief contract te geven. 

Voormalige kijkcijferkanonnen

Winston Gerschtanowitz maakt deel uit van een generatie presentatoren die hun hoogtijdagen achter zich hebben liggen. Voormalige kijkcijferkanonnen als Wendy van Dijk, Irene Moors, Caroline Tensen en nu ook Winston, scoren tegenwoordig vele malen minder kijkers dan een een jaar of tien geleden. 

Meer over