Spanning

Wortelboer over zaterdagavondshow: 'Nu telt het echt'

10 april 2021 11:00 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© BNNVARA
Emma Wortelboer moet er zaterdagavond aan geloven: haar eerste grote show op prime time op NPO 1. En dat is best een beetje spannend.

"Ik zit altijd op dat veilige NPO 3 waar je minder in de spotlights staat en nu telt het echt. Dat is heel vreemd voor mij", zegt Wortelboer tegenover het ANP. Samen met Frank Evenblij presenteert ze de spelshow Tik M Aan. Deelnemers moeten in de show de de beste kettingreactie bouwen. Er zijn in totaal dertien teams die vanuit het niets die complexe kettingreacties bouwen met alledaagse voorwerpen.

Rommelmarkt

Toen Wortelboer voor het eerst bekeek waar iedereen mee bezig was, toen schrok ze even. "Toen we de eerste keer gingen draaien dacht ik 'waar de fuck' zijn we eigenlijk mee bezig. De studio lijkt op een soort rommelmarkt. Het is een grote troep en daardoorheen ontstaan die machines dan. Als je niet weet waar je moet kijken, zie je het ook niet."

Jury beoordeelt

Er is een jury aanwezig die de kettingreacties beoordeelt. Het eerste vaste jurylid is Joseph Herscher, wereldwijd de bekendste kettingreactiebouwer. Anna Gimbrère, theoretisch natuurkundige en wetenschapsjournalist, is ook in elke aflevering te zien. Het derde jurylid is elke week iemand anders.

Tik M Aan is vanaf 10 april elke zaterdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1

Meer over