Ymke presenteert Science of Stupid

Ymke Wieringa verklapte een tijdje geleden al dat ze "iets" voor National Geographic ging doen. Dit blijkt de nieuwe wetenschapsshow Science of Stupid te zijn.

In dit programma neemt Ymke mislukte stunts, experimenten en andere waaghalzerij onder de loep en legt ze uit waar en hoe het misging.

Kaneeleters en brokkenpiloten

Ymke analyseert in iedere aflevering een thema. Zo duikt ze in videofilmpjes van crashes en laat ze zien waar de brokkenpiloten in kwestie de fout in gingen. Ook het menselijk lichaam komt aan bod. Eén van de afleveringen is volledig gewijd aan de biologie van de mond, wat Ymke de gelegenheid geeft te vertellen wat er met je gebeurt als je extreem hete pepertjes of een lepel kaneel naar binnen werkt. Uiteraard zijn hier ook de nodige hilarische en pijnlijke filmpjes bij te zien. 

Laagdrempelige wetenschap

Volgens Ymke maakt Science Of Stupid wetenschap laagdrempelig en toegankelijk: "Met dit programma word je zonder bloed zweet en tranen probleemloos in de bijzondere wereld van de slimmeriken ingewijd." aldus Wieringa, voor wie dit het eerste programma wordt dat ze zonder haar blonde tv-partner Britt Dekker presenteert. 

De 14-delige reeks is vanaf zondag 13 april te zien op NGC om 21.00 uur.

Reageren