YouTube-zender #FIRST krijgt meer zendtijd op Ziggo

Tv-zender #FIRST, bedacht en gerund door een groep bekende YouTubers, krijgt meer zendtijd. Je kunt vanaf nu elke werkdag kijken naar een live-uitzending. 

#FIRST is daarmee naar eigen zeggen elke dag het langs ononderbroken live-programma van de Nederlandse televisie. "Lachen natuurlijk, dat we nu nog meer tv mogen maken", zegt YouTuber en #FIRST-programmamaker Veras Fawaz. "Al is het ook wel aanpoten. We zijn niet alleen presentator, we bedenken, maken, monteren en schakelen in de studio. Ik denk dat ons complete team zo groot is als alleen de administratie afdeling van BNN!",

Snapchat gevoel op tv 

Ziggo startte in december met de YouTube-zender #FIRST en wil hiermee meer tieners naar de buis laten kijken. Door zich volledig in te zetten op live-televisie gooide de zender het over een totaal andere boeg. De live-uitzendingen zijn namelijk niet meer terug te kijken en krijgt hierdoor het Snapchat gevoel op tv. 

Interactie 

De interactie is het toverwoord volgens de jonge makers. Dagelijks ontvangt #FIRST tussen de 1500 en 3000 berichten van kijkers die via sociale media meedoen met de uitzending. 

#FIRST is elke werkdag van 15.30 tot 17.00 uur exclusief te zien bij Ziggo op kanaal 13.  

Meer over:

Reageren