YouTuber Boef vindt zichzelf geen treitervlogger

16 september 2016 11:19 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

YouTube-vlogger Rapper Boef zat vier dagen in de cel wegens oprruiingen en verscheen direct daarna in RTL Late night. Hij zocht de discussie op met misdaadjournalist John van den Heuvel. 

Rapper Boef zat vier dagen vast wegens opruiing. In zijn YouTube-vlogs 'pakt hij politie terug, die hem provoceren', zo zegt hij in RTL Late night. Dat doet hij door een vrouwelijke politieagent voor man uit te maken. Of door te roepen dat hij seks heeft met de dochter van een agente.

Beneden alle peil

Bij Jeanine Hennis Plasschaert (minister van Defensie) valt de opmerking duidelijk verkeerd: “De politie provoceert niet, ze zijn er voor jouw en mijn vrijheid.” Daar is John van den Heuvel het mee eens: “Met politieagenten kun je discussiëren maar zoals jij dat doet, vind ik het beneden alle peil.”

 

Treitervlogger

Oud-nieuwsanchor Rick Nieman vindt er ook wat van: “Je misdraagt je, ontken dat nou niet.” Boef: “Ik zal niet ontkennen dat ik een paar keer provocerend gedrag heb vertoond, maar het wordt nu wel heel erg opgeblazen.” De YouTuber zegt dat hij maar in twee van de veertien vlogs brutaal is naar de politie. “Ik zeg niet dat alles wat ik plaats goed is, verre van, maar ik ben zeker geen treitervlogger.”

Twitter

De meningen onder Twitteraars die RTL Late night zagen zijn verdeeld. Tegenstanders vinden dat aan iemand als Boef geen aandacht moet worden besteed, om de hype zo snel mogelijk te laten overwaaien.

 

Voorstanders vinden het stoer dat de vlogger de discussie niet uit de weg gaat, net na zijn vrijlating. 

 

Meer over