Vijf vragen aan...

Yvon Jaspers: Boekt zoekt vrouw blijft mij verrassen

13 Februari 2020 21:28 | amusement | Door Televizier

© Linelle Deunk
Yvon Jaspers staat aan de vooravond weer een nieuwe reeks Boer Zoekt Vrouw. Een seizoen dat ook voor de doorgewinterde presentatrice heel wat verrassingen in petto had.

In september werden tien boeren en een boerin voorgesteld. Op 23 februari krijgen ze hun brieven, zitten er nog verrassingen tussen?

"Als makers zijn wij natuurlijk net zo nieuwsgierig naar het verloop als de kijker. In Boer zoekt Vrouw geven we de vrijgezelle boeren de kans om volgens een duidelijke route hun liefde te vinden. Maar ook al is die route bekend, hóe de boeren ‘m af zullen leggen is aan hen. Ik ben dit jaar van de ene in de andere verbazing gerold. Het is een seizoen waarin alles anders liep dan ik van tevoren had voorspeld. En dat is maar goed ook!"

Wat kan je verder vertellen over dit nieuwe seizoen?

"Ik denk dat bijna niemand een goede gok heeft gewaagd over wie er bij de vijf boeren zouden zitten die we op tv volgen. Dat is toch hilarisch? Maken we dit programma 15 jaar en zitten we er allemaal naast, ikzelf incluis!"

Veel van de boeren uit de vorige reeks hebben hun partner gevonden. Dit jaar ook?

"We zitten er momenteel nog middenin, dus ik kan daar natuurlijk nog helemaal niks over zeggen. Bovendien is het veel te leuk om zelf te zien hoe de boeren hun hobbelige weg naar de liefde afleggen. Ik denk dat veel mensen zich thuis op de bank geregeld herkennen in de mensen die voorbij komen in de afleveringen. De verlegenheid, het verlangen, de ongemakkelijkheid maar ook het enthousiasme. Het is een bijzonder gevarieerde club!" 

Het seizoen moet natuurlijk nog worden uitgezonden, maar ben je al bezig met een volgende serie?

"Op dit moment zijn we naast Boer zoekt Vrouw volop in opnames voor een nieuwe serie Onze boerderij die hopelijk in het najaar te zien is. Want met alle agrarische ontwikkelingen is dat programma actueler dan ooit. Op het boerenerf zijn prachtige verhalen te vertellen over de liefde, maar inmiddels zijn we er goed van doordrongen dat er ook veel andere verhalen verteld moeten worden. Over hoe het leven van de boeren en de natuur er nu en in de toekomst uit zal zien. Dat gaat ons allemaal aan. Voor mij persoonlijk een enorme motivatie om hier nog heel vaak mooie programma’s over te maken."

Had je bij de eerste aflevering in 2004 verwacht dat Boer Zoekt Vrouw zo lang zou lopen?

"Toen we er 15 jaar geleden mee begonnen, had ik dit natuurlijk nooit kunnen bedenken. Ik had ook nooit durven dromen dat een tv-programma voor veel deelnemers zo’n positieve invloed zou hebben op hun leven. Dat er huwelijken gesloten worden en er inmiddels meer dan 75 kinderen zijn geboren omdat hun ouders elkaar hebben leren kennen door Boer zoekt Vrouw. Dat is iets om heel dankbaar voor te zijn als presentator."

Het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw start op 23 februari om 20:25 uur bij NPO 1

Meer over