Yvon Jaspers: "Nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw duurt nog wel even"

Presentatrice Yvon Jaspers denkt dat een nieuw seizoen van haar kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw nog een tijdje op zich laat wachten.

Radiozender 100%NL vroeg Yvon Jaspers of er al een nieuwe reeks van Boer Zoekt Vrouw in de planning zit. "Vast wel," antwoordde het KRO-gezicht, "maar ik denk wel dat het nog wel even duurt, want we moeten hier eerst van bijkomen."

Agressie

Yvon vond het een heftig seizoen door de grote media-aandacht voor de boeren. "Ik vind die jacht op de boeren nogal wat," vertelt ze. Een verklaring ervoor is de agressie in de samenleving, denkt Yvon: "Ik denk dat het te maken heeft met hetzelfde als waar bijvoorbeeld nu het NS-personeel mee te maken heeft. Iedereen merkt agressie. Dat merken wij met de boeren ook. Ik vind dat we daar mee op moeten houden."

Miljoenenpubliek

Bij een nieuw seizoen hoopt Yvon dat Nederland zich anders opstelt tegenover de agrariërs: "Die boeren zijn gewoon hele leuke mensen, die veel lef hebben laten zien door dit te doen op televisie voor een miljoenenpubliek. Daar moeten we zuinig op zijn, daar moeten we een beetje lief voor zijn. Die moeten we koesteren, in plaats van achterna jagen."

Lees ook:
Zondag is de laatste aflevering van BZV. Verklappen deze foto's de afloop?

Meer over: