Zanger Nielson jurylid bij The Band

24 november 2016 11:16 | amusement | Door Televizier

© NTR

Singer/songwriter Nielson is een van de juryleden van het Fox-programma The Band. De andere juryleden zijn danscoach Min Hee Bervoets, de Vlaamse rapster Slongs Dievanongs en de Vlaamse zanger Kris Wauters.

The Band wordt gepresenteerd door Jim Bakkum, Laura Tesoro en Niels Destadsbader. Laura was dit jaar de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival en Niels presenteerde K3 zoekt K3. 

Kinderjury

Jim, Laura en Niels ontvangen de komende dagen tientallen Nederlandse en Vlaamse kandidaten. Zij doen auditie met een zelfgekozen Nederlandstalig nummer voor een publieksjury die bestaat uit 25 kinderen, 25 jongens, 25 meisjes en 25 ouders. De kandidaat die drie van de vier tribunes ziet openen, mag door naar juryleden Nielson, Min Hee, Slongs en Kris.  De kandidaten die door mogen, komen in aanmerking voor een plek in de liveshows, later in het voorjaar van 2017. In de liveshows wordt uiteindelijk de nieuwe popgroep gevormd.

Nielson

Nielson: “Het is een kunst om Nederlandstalige muziek cool te laten klinken. Als we jongens vinden die dat kunnen, is de missie voor mij geslaagd. Tijdens de audities ga ik het meest letten op timing en ritme, wat erg belangrijk is bij het zingen. Tijdens het maken van mijn eigen muziek leg ik de lat hoog en dat zal ook in ‘The Band’ het geval zijn.”

The Band wordt vanaf vrijdag 17 februari om 20.30 uur uitgezonden op FOX en VTM

Meer over