Zanger Stromae opent eerste liveshow SYTYCD

Na de audities, de final audities en bootcamp in Sevilla is het tijd voor de eerste liveshow van SYTYCD. Deze wordt door de Belgische zanger Stromae geopend.

Zondag 13 oktober beginnen de liveshows van So You Think You Can Dance in een gloednieuw decor. Om deze nieuwe fase in de wedstrijd groots in te leiden zal de Belgische artiest Stromae optreden, die momenteel scoort met zijn hit Papaoutai. Niet alleen in Nederland en België is het nummer een hit, ook in Frankrijk, Libanon en Canada gooit Stromae hoge ogen.

Duo's en dansstijlen

Voor het eerst in de SYTYCD-geschiedenis zijn de duo's en bijbehorende dansstijlen voor de eerste liveshow nu al bekend. Johan en Rowan zullen samen een Weense wals dansen. Liam en Sophie, Redouan en Tamara en Jordy en Sarah laten zien of ze de stijl hip hop beheersen.

Danny en Ellen en Giovanni en Ina dansen een jazz choreografie, Ricardo en Kris swingen met de Cha Cha, Joey en Anneke gaan terug in de tijd met een disco choreografie en Miguel en Tugba zijn te zien in een moderne choreografie.

Choreografen

Roy Julen, Vincent Vianen, Steeve Austin, Koen Brouwers & Roemjana de Haan, Laurent Flament, Peter Bosveld & Ilse Lans, Yves Ruth, Percy Kruythoff en Isabelle Beernaert zullen de dansers deze dansstijlen aanleren. 

Dance for your Life

Ondanks het nieuwe decor, blijven de spelregels verder hetzelfde. De kijkers thuis mogen weer stemmen op hun favoriete koppel, de drie stelletjes met de minste stemmen moeten een Dance for your Life doen. De jury besluit daarna wie er naar huis moet. Dit seizoen is het alleen mogelijk om een stem uit te brengen via sms.

De grote finale vindt plaats op zondag 1 december. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde titel 'Meest favoriete danser 2013 van de Lage Landen', een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro.

Reageren