Zarayda Groenhart vecht met Plan Nederland en MTV

14 augustus 2013 09:22 | amusement | Door Televizier

Zarayda Groenhart, Vivienne van den Assem en Jasmine Sendar gaan boksen voor het MTV-programma Because I Am a Girl Knock-Out!

Zarayda Groenhart, Vivienne van den Assem, Jasmine Sendar en Laura Ponticorvo gaan de boksring in voor Plan Nederland. De tv-sterren worden vanaf eind september vier weken gevolgd door de camera's van MTV voor het programma Because I Am a Girl Knock-Out!

Zarayda Groenhart

De dames zetten zich elk voor een eigen thema in. BNN-presentatrice Zarayda maakt zich hard voor seksuele uitbuiting, vertelt ze in het AD. Een thema dat haar aan het hard gaat, omdat ze het zelf heeft meegemaakt. Een man met wie ze dacht bevriend te zijn randde haar aan.

Met haar deelname wil ze duidelijk maken dat het belangrijk is om er open over te zijn. "Ik had er eigenlijk nooit over gesproken. Ik was heel bang, ik schaamde me. Ik dacht altijd: als ik doe alsof er niks gebeurd is, dan gaat het vanzelf weg. Dat is niet zo, daar kwam ik pas later achter", vertelt ze.

Moeite met intimiteit

Door het nare voorval had de 31-jarige presentatrice lange tijd moeite met intimiteit. Gelukkig is dat nu verleden tijd en gaat ze zelfs binnenkort trouwen. Een gelukkige Zarayda vertelt "Ik ben super blij met mijn liefje, dat er iemand is die zo goed bij mij past. Maar het is ook eng, omdat je je echt moet overgeven aan iemand als je wilt trouwen. Natuurlijk, je kunt scheiden, maar je belooft elkaar iets met de intentie om daar echt iets van te maken."

Because I Am A Girl

Because I Am a Girl is de internationale campagne van Plan Nederland die aandacht vraagt voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden. De stichting voert al jarenlang samen met MTV campagne. Zo maakte Tess Milne twee jaar geleden de vierdelige serie Love For Sale voor de zender.

Knock-Out!

Because I Am a Knock-Out! begint op 27 september 2013 op MTV.

Meer over