Na aankoop woning

Zo gaat het nu met Koen en Matthijs uit Kopen Zonder Kijken

9 april 2024 12:39 | amusement | Door Tessa Kok

© RTL

In de Kopen Zonder Kijken-aflevering van gisteravond stond het koppel Koen en Matthijs centraal. Ze waren verhuisd naar België voor werk, maar voelen zich toch meer thuis in Nederland. Daarom hebben ze het Kopen Zonder Kijken-team gevraagd om een huis voor hen te zoeken. En met succes, want het koppel leek heel enthousiast over het huis en de inrichting. 

Maar hoe gaat het na de opnames? In gesprek met RTL blikken Koen en Matthijs terug op hun Kopen Zonder Kijken-avontuur.

Locatie van het huis

Het was voor Koen en Matthijs nog spannend welke locatie het uiteindelijk zou gaan worden. ''Voor mij was dat het meest zenuwslopende moment van het hele traject'', concludeert Koen. ''Ja, dat heeft er ook wel mee te maken van: nu is het definitief. Je weet waar je komt te wonen'', vult Matthijs aan. Uiteindelijk heeft het Kopen Zonder Kijken-team een huis gevonden in Den Bosch, tot grote blijdschap van het koppel. 

Story van Roos

Voordat het huis werd opgeleverd, schrok het koppel nog wel even. ''Twee dagen voor de oplevering had Roos een story op haar Instagram geplaatst met allemaal gouden en donkerblauwe spullen. Dus in mijn gedachte werd onze woning donkerblauw, werkelijk alles'', zegt Matthijs. Gelukkig bleek dat niet het geval. ''Toen kwamen we binnen en was alles groen. Ja ik ben er heel erg blij mee.''

Vakantiehuis

Ondanks dat de woning toch echt definitief van Koen en Matthijs is, voelde dat in de eerste instantie niet zo voor de heren. “In het begin voelt het als een vakantiehuis, alsof het niet van jou is. Na anderhalve maand na de oplevering hadden we een weekend weg met vrienden. Dat we toen thuiskwamen en zeiden: ‘goh we zijn thuis’. Dat was een besefmomentje'', aldus Koen.

Het huis is helemaal naar hun smaak, maar voor Koen steken er toch twee plekken bovenuit. "Mijn favoriete plekken in huis zijn de keuken en de badkamer. En dan denk ik dat de badkamer het meest geslaagd is van allemaal."

Geen te koop-bord

Het Kopen Zonder Kijken-avontuur is al met al dus zeer geslaagd voor de heren. Koen vertelt dat hij qua inrichting alles wil laten zoals het is. Het koppel heeft wel nog plannen om de zolder en de tuin aan te pakken. ''Er komt zeker geen te koop-bord in de tuin", zegt Koen in gesprek met RTL.

Hieronder is het volledige interview van Koen en Matthijs met RTL te bekijken.

Kopen Zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer over