Amersfoort

Zo ziet Koningsdag 2019 er op tv uit

4 april 2019 10:53 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
De koninklijke familie reist deze Koningsdag af naar Amersfoort waar koning Willem-Alexander op 27 april zijn 52ste verjaardag viert. De stad heeft behoorlijk wat dingen bedacht om dat te vieren.

De tocht van het koninklijk gezelschap begint rond 11.00 uur bij het ruim 500 jaar oude voormalige klooster De Mariënhof en eindigt bij het moderne Eemhuis, met een feestelijke eindshow.

De koning moet een quiz doen

In de twee uur daartussenin krijgen de koning en koningin en hun dochters feestelijkheden voorgeschoteld van Amersfoort en de omliggende gemeenten. Er is muziek van o.a. Wudstik, Maria Fiselier en Ginger (van The Voice of Holland) en theater. Een van de onderdelen is de Regio quiz, waarin inwoners én leden van de koninklijke familie worden getest op hun kennis van de regio Amersfoort.

Astrid en Dionne presenteren

Astrid Kersseboom presenteert de uitzending, terwijl Dionne Stax en Martijn Bink verslag doen vanaf verschillende plaatsen langs de route. Aan het begin van de avond neemt Winfried Baijens vanuit een cafétuin in het centrum van Amersfoort de hoogtepunten van de dag door.

NOS Koningsdag 2019 Zaterdag 27 april 10.49-13.31 uur, NPO 1

Meer over