24 uur met Máxima

30 april nadert en bijna iedere dag is er wel iets te melden over de inhuldiging van Willem-Alexander.

Maar één ding is op dit moment nog niet bekend: wie het interview gaat doen met het nieuwe koningspaar. In 1980 was het KRO-journalist Ad Langebent die Beatrix en Claus uitgebreid mocht interviewen op kasteel Drakensteyn. Ze spraken over hun denkbeelden over maatschappij en monarchie, maar ook over hun hobby’s en de karakters van hun drie kinderen. De jonge prinsen vertelden hoe ze het op school deden en dat ze best wel opzagen tegen de verhuizing naar Den Haag. Leuke en ongedwongen televisie!

Ik ben benieuwd hoe Willem-Alexander en Máxima het gaan aanpakken. Hopelijk gaan ze niet stijfjes aan een tafel zitten bij ‘usual suspects’ Pauw & Witteman. Hoe leuk zou het bijvoorbeeld zijn als ze te gast zouden zijn in College tour bij Twan Huys; 200 studenten die hen het hemd van het lijf vragen. Het zou ook geweldig zijn als ze zich 24 uur laten opsluiten met Wilfried de Jong. Zien we ook eens hoe Máxima na een nachtje slapen eruit ziet. Of desnoods een speciale DWDD mét een kritische tafelheer tegenover ze en muzikale gasten die ze zelf mogen kiezen.

Natuurlijk kunnen ze ook ‘gewoon’ iemand thuis met een cameraploeg langs laten komen, net als Beatrix en Claus dat deden. Ivo Niehe zou dan namens de publieke omroep een voor de hand liggende keuze zijn. Mocht die geen zin hebben, dan ben ik best bereid om ruimte in m’n agenda te maken. Ze hebben m’n nummer!

Update: Inmiddels is bekend dat Mariëlle Tweebeeke en Rick Nieman het interview met het koninklijk paar voor hun rekening zullen nemen. Dat gesprek wordt op 17 april opgenomen en vlak voor de inhuldiging van Willem-Alexander uitgezonden. 

Reageren