Blunders

7 september 2012 16:30 | columns | Door Televizier

© ANP

Wat hebben Emile Roemer, de Britse prins Harry en Estelle Cruijff met elkaar gemeen?

Ze donderden allemaal in dezelfde week van hun voetstuk.

Slecht optreden

De sympathieke Roemer ging onderuit tijdens het premiersdebat op RTL 4. Hij was nerveus, warrig en niet opgewassen tegen de aanvallen van zijn tegenstanders. Het slechte optreden kostte hem direct flink wat zetels in de peilingen.

Negatieve uitspraken

Minstens zo pijnlijk was het interview dat Estelle Cruijff gaf aan Shownieuws op SBS 6. Estelle wilde graag haar kant van het verhaal vertellen over haar relatie met kickbokser Badr Hari. Die zit vast omdat hij een aantal mensen ernstig heeft mishandeld. Waarschijnlijk hoopte Estelle, die ik persoonlijk graag mag, dat iedereen na dit interview meer begrip voor haar zou hebben. Maar dat pakte anders uit. Ze liet zich verleiden tot negatieve uitspraken over haar ex Ruud Gullit en hing te veel het slachtoffer uit, waardoor ze juist werd beschimpt en uitgelachen.

Poedelnaakt

En dan prins Harry. Hij werd poedelnaakt gefotografeerd in een hotelkamer in Las Vegas tijdens een spannend feestje met een paar ‘vrienden’, die de foto’s voor veel geld verkochten. En dat terwijl hij nou net een wat serieuzer imago begon te krijgen.

Geld terug

Geen handige optredens dus van deze drie beroemdheden, die overigens goedbetaalde adviseurs en mediastrategen in dienst hebben, die hen voor dit soort misstappen zouden moeten behoeden.Als ik Estelle, Emile of Harry was, zou ik m’n geld terugvragen, al blijf je natuurlijk ook als politicus, glamourgirl en prins zélf verantwoordelijk voor je daden.

Meer over