Column

Carlo Boszhard heeft als ex-winnaar van de Ring een gouden tip

1 Oktober 2019 15:02 | columns | Door Irma Tomas

© Carlo Boszhard
Carlo Boszhard geeft in zijn column van deze week een uiterst belangrijke tip voor de drie genomineerden van de Gouden Televizier-Ring: Beste zangers, Chateau Meiland en Expeditie Robinson. Hopelijk lezen ze mee. 

Lieve genomineerden,

Gefeliciteerd! Wekenlang zit je in een bubbel. Zou het? Zou het? Ga je die felbegeerde Gouden Televizier-Ring winnen? Hier een tip van de winnaar uit 2010 die de 45e ring won voor De TV kantine. Eigenlijk ben ik niet zo goed in finales, want wie herinnert zich niet het programma Maestro waarin ik tweede werd.

Ik verloor van Spike, die tijdens het dirigeren een compleet ander nummer stond te zwaaien op de Vijfde van Beethoven maar desalniettemin won. Ik kwam op en dirigeerde met een blik van: ‘Zo ik ben de beste, luister en huiver’. En dat is lang niet zo sympathiek als toen Spike de bok beklom met een ondertoon van: ‘Ik kan dit niet, sorry dat ik besta’. Daardoor is de kijker, lees stemmer, wel eerder geneigd je te steunen. Want lees goed, genomineerde: Nederland houdt niet zo van ster Micky Mouse, maar meer van de klungel Donald Duck.

De cast van De luizenmoeder stond afgelopen jaar net iets te zelfverzekerd op de rode loper. Beau was overduidelijk de underdog en won ook nog eens de sympathie van de kijker met zijn geweldige speech toen hij de Zilveren Ster won. Je voelt dan aan zo’n avond wie de prijs wordt gegund. Ik hou van Holland en Wie is de Mol? waren in 2010 ook overduidelijk favoriet. Vanaf de eerste voorlopige uitslag stond Linda aan kop. Zelfverzekerd met een lachende Jeroen van Koningsbrugge en John de Mol aan haar zijde.

Daarnaast zaten Carlo & Irene die uitstraalden: ‘We zitten hier voor spek en bonen’. Maar wél met gepaste trots voor hun programma. Hoe kan een klein ‘pauzeprogramma’ met wat plakneuzen nu winnen van die grote shows? En dus won opnieuw de underdog. Neem mijn tip mee als je genomineerd bent, hij is goud waard!

Meer over