Brieven van Carlo

Carlo Boszhard heeft spijt van zijn uitspraak

2 juli 2019 15:51 | columns | Door Carlo Boszhard

Carlo Boszhard heeft spijt van een uitspraak over het einde van zijn tv-carrière. In zijn column voor Televizier schrijft hij hoe media met deze uitspraak aan de haal gingen. De brief richt hij deze keer aan zijn 50-jarige zelf.

Lieve Abraham,

Daar ben je dan… 50 jaar! Wat heb ik nou eigenlijk geleerd? Ben ik wijzer, rustiger, zekerder geworden? Is de bewijsdrang eraf en kan ik terugkijken, of heb ik juist het gevoel alles aan te grijpen voor het te laat is? Nog veel vraagtekens dus, maar zo heb ik het graag. Ik test mezelf, vraag me vaak af of het vuur er nog is. En ja Abraham, zolang het mij gegund wordt zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om aan mijn talenten te schaven en te werken.

The story of my life van Linda de Mol

Maar wacht eens even, hoor ik u zeggen. Carlo Boszhard wilde toch achter de schermen? Dat had u mij toch horen zeggen in het programma The story of my life van Linda de Mol? Nee mensen, ik heb gezegd dat als ik enkel B-programma’s – lees slechte programma’s – aangeboden zou krijgen, ik daarvoor zou bedanken en ik een carrière achter de schermen ook zou kunnen omarmen.

'Verdrietige mededeling'

Maar het is maar zelden dat het hele verhaal overgenomen wordt door de media. Ik zou toch beter moeten weten na al die jaren. De kop luidde: ‘Carlo doet verdrietige mededeling over zijn carrière’. En dat is hetgeen wat wordt overgenomen, vervolgens verkeerd uitgelegd en ook nog eens tig keer herhaald. Want zo werkt het vaak in de journalistiek.

Spijt!

Dus vergeet vooral wat hierboven staat en lees goed: Carlo Boszhard heeft spijt van zijn uitspraak! Ik had beter moeten weten. Dus ik zeg het nog één keer zodat het maar duidelijk is. Ik ga nog heel veel presenteren, acteren, schrijven voor – lees goed – voor en achter de schermen. Want ik ben pas 50! Vergeet alle vraagtekens. Het mooiste moet nog komen en daarachter plaats ik een groot uitroepteken!

Meer over