'Wat ben je dapper'

Brieven van Carlo: Lieve ma

18 juni 2019 14:55 | columns | Door Televizier

Het liefst had Carlo nog veel langer op tv samengewerkt met zijn moeder Wil, maar daar dachten zijn bazen bij RTL helaas anders over. 

Lieve ma,

Je bent een gezellige, lieve, Amsterdamse vrouw met het hart op de tong. Alles wat in je opkomt, gooi je er zonder filter uit. En juist dat soort mensen zijn een verademing op televisie. BN’ers zijn zich in het algemeen – ik kan erover meepraten – bewust van wat ze zeggen en de consequenties die het kan hebben. Maar jij hebt geen imago op te houden, je bent zoals je bent.

Wil wil wel

Vier jaar geleden heb ik van je talent om jezelf te zijn gebruik gemaakt en voerde ik je op in mijn zondagmiddag programma Carlo’s TV Café. Je kreeg je eigen item: Wil Wil Wel. In dit item kreeg je wekelijks de opmerkelijkste opdrachten. Zo hoorde je dat je dezelfde dag nog moest schitteren in de musical Beauty and the beast, kreeg je een jodelcursus en deden we mee aan een lachtherapie. En gelachen hebben we!

Acteren

Zelden kreeg ik zoveel reacties op een tv-programma. “Je moet meer met je moeder op de buis” hoorde ik vaak op straat. Maar de mensen die deze beslissingen maken, dachten dat we acteerden. Ze konden zich niet voorstellen dat een moeder en haar zoon zo’n omgangsvorm met elkaar hebben. Er werd mij vaak gevraagd of je het niet een beetje speelde, waarop ik steevast ‘nee’ moest verkondigen. Gelukkig heeft toch iemand je weer terug weten te brengen op de buis, je oudste zoon Ron. Elke dag ben je nu te zien in Zappsport.

Meryl Streep

Hierop zou niet de kritiek kunnen komen dat je het speelt, want ditmaal is het gespeeld, gescript zelfs. Dat kan iedereen zien, want je bent nou eenmaal geen Merryl Streep, ma. Dapper ben je wel, want op je 76ste doe je het toch maar mooi allemaal. Was ik maar net zo dapper, dan had ik die kundige tv-makers die het anders zien bij naam en toenaam genoemd. Trots op jou!

Meer over