Lieve Aalsmeer Studio

Column Carlo Boszhard

25 April 2019 15:42 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Gaat de legendarische Aalsmeer Studio echt verdwijnen? Daar heeft Carlo Boszhard een mening over.

'Lieve Aalsmeer Studio,

Je bent dé TV studio waar vele grote shows zoals De surpriseshow en Ron’s honeymoonquiz, maar ook comedy- en dramaproducties als Vrienden voor het Leven en GTST werden opgenomen. Ik noem je voor het gemak even het ‘TV-paleis van mediamagnaat Joop van den Ende’.

Vandaag de dag sta je er nog steeds. In mijn beleving ben je net zo waardevol als ieder ander, willekeurig Nederlands museum. Aan je muren prijken nog steeds foto’s van de programma’s van weleer. Maar het voelt alsof iedereen midden jaren 90 ineens van je is weggerend en je plotsklaps heeft verlaten. Alles staat er nog exact zoals toen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in je glorietijd een beetje bang voor je was, ik keek enorm tegen je op. In mijn ogen was je enkel bestemd voor de echte sterren, zoals bijvoorbeeld Henny Huisman. Nu, jaren later, word je, net als Henny, niet meer genoeg gekoesterd. Oké, je wordt nog weleens ingezet voor programma’s, net zoals Henny. Maar wat mis ik die enorme waardering toch.

We moeten iconische gebouwen en presentatoren eren en koesteren. Henny heeft nu wel zijn eigen museum, in een zijvleugel van een meubelzaak. Waarom werd jij, de Aalsmeer Studio, daar niet voor gebruikt? Ook om bijvoorbeeld de nieuwe media te omarmen?
Ergens in de lange wandelgangen van een minder mooie tv-studio hoorde ik dat je gaat verdwijnen. Laten we hopen dat het een foute mop is uit Henny’s Moppentrommel. Al zou het niet echt een surprise zijn als ik zie hoe we in Nederland met onze tv-historie omgaan… helaas.'

Meer over