Column

Carlo Boszhard: Hulde voor Jandino op Voetbalgala

10 september 2019 13:08 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Carlo Boszhard prijst het lef dat Jandino Asporaat toonde met zijn veel bekritiseerde optreden tijdens het Voetbalgala. Wat hem betreft mag het veel vaker zo lekker knetteren en schuren op tv. Dat schrijft de presentator in zijn nieuwe column voor Televizier

Lieve lefgozers,

Het was 1990. Ik zat met de grote Joop van den Ende aan een vergadertafel. BAM! Zijn grote hand sloeg op de tafel. “Zie het nou eens in jongens”, riep hij. “Als een jurkje te kort is, als een grap te plat is, iemand te grof, te hyper of simpelweg te veel is, dan is het tv op z’n best.”

Jandino & Derksen

Conclusie? Eigenlijk zijn de programma’s en bijbehorende presentatoren niet goed bezig als ze worden genegeerd op twitter. Daarom hulde voor Jandino met zijn drie minuten lange tirade tijdens het Voetbalgala tegen Johan Derksen en co. Het was niet goed, maar het was wel tv. Het slotlied van Beau in zijn eerste aflevering vond ik een risico, maar let op; ik zat op het puntje van mijn stoel.

Het is dé reden waarom ik geen aflevering van Veronica Inside mis. Ik hou van tv als het over tv gaat en daarnaast ook nog eens lekker politiek incorrect is. Laat het schuren, neem een risico. Er zijn al genoeg sterren bezig met de veilige middenmoot.

Loftrompet

Als ik naar mezelf kijk, vind ik dat ik ook wat meer lef mag tonen. Bij Jinek aan tafel tegenover Angela de Jong over het nieuwe tv-seizoen, loop ik te veel op eieren. Ook in deze column mag ik het wel wat meer laten knallen. Daarom de loftrompet voor iedereen die lef vertoont op tv. De Angela’s, Peter R’s, de Johan Derksens, de Jandino’s. Hoe makkelijk was het geweest voor Jandino om te zeggen: “Goedenavond en welkom op het Voetbalgala.” Punt. Voor Beau om af te sluiten met “Toedeloe.” Maar het lef won van de ergste vijand van tv: de verschrikkelijke saaiheid.

Lingo?

Waarom Lingo dan ook een succesje is, vind ik moeilijk te verklaren. Maar van de andere kant getuigt dat ook wel weer van lef… maar dan van de programmadirecteur.

Meer over