Column Carlo

Carlo Boszhard heeft de ultieme kijktip voor deze zomer: The Golden Bachelor

9 juli 2024 13:12 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Als je geen zin hebt om weer een avond lang naar voetbal te kijken, heeft Carlo Boszhard de ultieme tip voor je: The Golden Bachelor op Videoland. Dit programma is volgens hem de moeite van het kijken waard.

Goud,

Oranje strijdt, als ik dit schrijf, nog steeds om het Europese kampioenschap voetbal. De titel die het laatst in 1988 werd behaald, voelt voor mij als gister. Alles eromheen is leuk, oranje gebak, versierde straten... heerlijk! Elke talkshow met ook maar het kleinste Oranje-nieuwtje spoor ik op. En ook al wordt er honderd keer hetzelfde gezegd, het maakt mij niet uit.

Maar na het voetbal gelijk slapen is niks voor mij. En dus struin ik langs de zenders en streamingdiensten, op zoek naar iets anders. En ja hoor, daar is dan de gouden tip: The Golden Bachelor op Videoland. Een spin-off over senioren die naar de liefde zoeken. Want het is natuurlijk nooit te laat om opnieuw verliefd te worden. 

Maar liefst 22 dames tussen de 65 en 75 jaar vechten in dit geval om de Amerikaanse Gerry Turner, die de uitstraling heeft van een acteur uit The Bold and the Beautiful. Maar daar hout de vergelijking op, want hij is echt op zoek naar de liefde. Opgegeven door zijn twee dochters nadat zijn vrouw is overleden.

Wie de eerste aflevering kijkt, ziet gelijk de kracht van 'iets' oudere mensen op tv. Ze hebben geen filter, niet op hun Instagrampagina maar ook niet op hun ziel. Jonge mensen zijn in datingprogramma's erg bewust van wat ze doen of zeggen. En dat snap ik als je opgegroeid bent in een wereld waarin je door reacties op social media finaal afgemaakt kan worden. Maar bij The Golden Bachelor is dat - heel verfrissend - niet het geval. En dan is tv op z'n best: eerlijk, ontroerend, grappig en soms een beetje fout. 

Want de dames die zich in de eerste twintig minuten introduceren, zijn het echte goud van de show. Als de Nederlandse versie net zo briljant wordt gecast, heeft Videoland hier een megahit in handen.

Married at First Sight gaat komend seizoen zijn tiende jaar in. Ik doe bij dezen een oproep voordat alle iets oudere dames en heren zich alleen storten op The Bachelor. Want deze mensen mogen ook in Married at First Sight niet ontbreken. Sterker nog, ik zou ze niet willen missen. Voor geen goud.

Meer over