Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard vindt het drama in Married at First Sight erg jammer

31 januari 2023 13:52 | columns | Door Carlo Boszhard

Kijkers smulden van de ruzies tussen Nicole en Martijn in Married at First Sight maar Carlo Boszhard vindt de gebeurtenissen bij Prince Charming veel belangrijker.

Charming,

Het wijnincident van Nicole en Martijn in Married at First Sight is niet gefilmd. Ook het moment waarop Nicole letterlijk en figuurlijk aan de handrem trok niet. Veel kijkers waren teleurgesteld, een blunder van het programma. Waren de beelden er wel en uitgezonden, dan vonden de teleurgestelden wellicht dat de makers een grens over waren gegaan.

In een programma over de zoektocht naar de liefde, zoekt men vooral drama. Niet erg – begrijpelijk. Niets menselijks is mij vreemd, maar ik denk vaker terug aan lovebirds Rowan en Astleigh dan aan een uit de hand gelopen ruzie over… tja, waarover eigenlijk? Even een spectaculaire ruzie en dan, pats, boem, over, vind ik persoonlijk erg jammer.

Tussen alle drama door was ik tevens de presentator bij Prince Charming de Reünie. Ter voorbereiding kijk ik alle afleveringen om tot een schokkende conclusie te komen. Er zijn weinig tot geen irritaties. Geen gevecht zoals bij Echte Meisjes in de Jungle. En niemand had de rol van de slechterik, geen JR Ewing uit Dallas of Alexis uit Dynasty. Dat moet wel ongelofelijk saai zijn met alleen maar good guys en een correcte prins op zoek naar Amore. Prince Charming en de jongens lijken te zoeken naar de verdieping. Maar wacht eens even, Prince Diego heeft een andere man in zijn leven. De muziek zwelt aan, nee toch, hier komt het drama… maar wat blijkt: het is zijn zoontje.

Met een raar gevoel rijd ik naar de studio om de reünie te presenteren. Niet veel dingen hoeven uitgesproken te worden. Ik hoef echt niet op vuurwerk te rekenen met verwijten over en weer. Waar ga ik het dan over hebben? De liefde? De moeilijke coming-out van jongens die opgegroeid zijn in een tijd waarin men toch veel toleranter is? Dat het zo’n leuke groep mannen was? Is dat niet saai? Na een uur opname ben ik klaar en helemaal gesloopt.

De coming out-verhalen zijn hartverscheurend, de zoektocht naar liefde interessant. En door de liefde voor elkaar heb ik moeten vechten tegen mijn tranen. Dat is niet gelukt helaas, ik werd diep geraakt. Als u zoekt naar rumoer, kijk dan niet naar Prince Charming. Wilt u hoop blijven houden in het goede van de mens? Dan is deze serie voor u!

Meer over