Carlo's Column

Carlo Boszhard mist echte waardering voor Goede Tijden

22 september 2020 15:11 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL
Carlo Boszhard vreest dat de echte waardering voor Goede Tijden Slechte Tijden pas komt als het er op een dag niet meer is. Zijn nieuwe column voor Televizier is dan ook een ode aan de 30-jarige soapserie.

Lieve jarige,

Is het echt waar, ben je al 30? Dan ben je voor mediabegrippen echt stokoud! Dat moet gevierd worden, want wat heb je ons veel gegeven. Ellende, tranen, haat, nijd… wat wil een mens nog meer? Hangend aan een cliff, springend uit een vliegtuig met een parachute die niet opengaat. Het waren letterlijk en figuurlijk hoogtepunten.

Linda, Roos & Jessica

Ook in de goede tijden ben je dertig jaar lang toonaangevend geweest. Zonder jou geen Linda, Roos en Jessica. Katja Schuurman, van haar hadden we dan nooit gehoord. Wat zou er zijn geworden van Reinout Oerlemans? Geen Angela Schijf, Jan Kooijman, Georgina Verbaan, Buddy Vedder of Antonie Kamerling om er maar een paar te noemen. Jonge honden die omringd werden door professionals als Wilbert Gieske en Jette van der Meij.

Pittige tijden

Zelf was ik nooit opgevallen door RTL 4 vanwege mijn imitatie op jou, met Matige tijden. En misschien zou Telekids nooit zo’n succes zijn geworden onder de studenten als Matig niet was vervangen door Pittige Tijden.

Televizier-Ster

Al die jaren ben je een instituut waar mensen echte liefde hebben gevonden; voor het vak én elkaar, zoals Erik de Vogel en Caroline De Bruijn. Twee acteurs die in elke scène bewijzen dat ze de Televizier-Ster voor Acteur/Actrice meer dan wie dan ook verdienen. Maar je weet hoe het gaat: als je er niet meer bent, dan word je pas echt bejubeld. Dan zou men zeggen dat je de basis was voor talent.

Toonaangevend

Geen soap zo toonaangevend als jij. Maar je bent er nog en zoekt ondertussen naar de lange weg naar morgen. Het mooiste cadeau is de tijd die je krijgt om je te bewijzen in deze pittige tijden. Beste GTST, gefeliciteerd en nog vele seizoenen… eh... jaren!

Meer over