Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard presenteert een nieuw, spannend programma

19 Februari 2020 16:31 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Carlo zei ooit nee tegen topprogramma's als Idols en Deal or no deal. En nu kreeg hij het aanbod om een nieuw, spannend programma presenteren. Wat gaat hij doen?

Lief hoofd,

Wat heb ik je aangedaan? Ik heb het niet over botox of alle maskers die ik opzet voor De tv kantine, maar ik bedoel het brein. Het piekeren: “Doe ik het wel? Of doe ik het niet?” Want daar was hij weer. De belangrijke keuze na de vraag: “Wil je dit nieuwe programma presenteren?” Zonder te overdrijven, maar met deze keuzes worden carrières gemaakt of gebroken.

Ooit zei ik ‘nee’ tegen Deal or no deal, Dancing with the stars en stak ik bij Idols ook niet mijn vinger op. Maar ik zag het wel bij Telekids, Ja... ik wil een miljonair, Monte Carlo, Cash & Carlo en The masked singer wel weer goed. Als het om een internationale succesformule gaat als Married at first sight, dan is de keuze een stuk makkelijker. Al zijn de wetten van de Nederlandse televisie weer heel anders en blijft de keuze altijd een risico.
Niemand heeft de wijsheid in pacht. Het is een mix van vele factoren of iets juist wel of niet werkt op tv. Dus lig ik in bed te woelen en vraag ik aan iedereen om me heen wat ik moet doen.

Totdat ik het programma uitleg met een lach op mijn gezicht en stiekem niet kan wachten om het uit te voeren. De dankbaarheid om gevraagd te worden en het plezier van tv maken is simpelweg te groot. “Als je niet tegen het geritsel van de bladeren kan, moet je het bos niet ingaan”, zei een grote filosoof mij ooit. Zijn naam is Gerard Joling! En dus heb ik gezegd: ik ga het doen! Een nieuw, spannend programma, maar wat en hoe is nog even geheim! Daar laat ik graag de lezer van deze column het hoofd over breken.

Meer over