Column: onthulling!

Ik moet iets bekennen: een deel van mij is nep. Deze zomer heb ik een cosmetische ingreep laten uitvoeren.

Televisiepresentatoren zijn ijdeltuiten. Er komt dan ook een leger visagistes en stylistes aan te pas om buikjes, vlekjes en kraaienpootjes bij mij en m'n collega's weg te werken. Ook plastisch chirurgen verdienen goed aan 'Hilversum'. Zelf vond ik altijd dat je de natuur gewoon z’n gang moest laten gaan, maar daar is dus verandering in gekomen.

Sinds een paar jaar werd m’n haar steeds dunner. Eerst riep ik nog dat dat er nu eenmaal bij hoort, maar steeds vaker hoorde ik mezelf tegen cameramensen half grappend zeggen: 'zorg je dat m'n kale plekje niet in beeld komt?' ¬†En in de montage probeerde ik de minder flatteuze shots eruit te knippen. Kortom: ik had een probleem. Totdat ik Frans Bauer en Jan de Hoop tegen het lijf liep. Die hadden net een ' Gerard Jolinkje' laten doen en hadden weer een volle haardos. Niet veel later lag ik zelf acht uur lang op de operatietafel en werden er 1633 haarzakjes uit m’n achterhoofd naar m’n kale plekken getranplanteerd. Nu is alles tot mijn grote vreugde weer als een dolle aan het groeien.

Ik wilde het eerst stil houden, maar omdat het er nog wat typisch uitziet, vragen mensen geregeld of ik 'iets' heb laten doen. Aangezien we hier op deze plek in Televizier vanaf nu een intieme band met elkaar hebben, wilde ik tegen jullie niet liegen. Maar hou het wel onder ons, okay?

Peter is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren